Διαδρομές με διανυκτέρευση στο βουνό λλά και δενδρυφύτευση στο Νοσοκομείο Χανίων προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα το Σώμα Ελληνων Προσκόπων.

Αναλυτικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ είναι το τρίτο τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος ισότιμο με την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων.

‘Eφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους, μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου τουλάχιστον και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο, εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών (Κ.Α.)

Τα μέλη της Κ.Α. καλούνται ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ. Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 15-17 ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. ‘Eφηβος, που για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισμό για να ονομαστεί και να γίνει ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου.

Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον Κλάδο των Λυκοπούλων και στον Κλάδο των Προσκόπων, συμπληρώνεται στον Κλάδο των Ανιχνευτών με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο Κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των  ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και να γίνουν υπεύθυνοι ‘Eλληνες πολίτες χρήσιμοι στην Πατρίδα και το Κοινωνικό Σύνολο.

 Για το λόγο αυτό, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης που παρέχει στα παιδιά της κοινότητας ηλικίας 17-18 ετών, οργανώνει τη δοκιμασία “ΕΘΝΟΥΣ”, την ανώτερη δοκιμασία του προσκόπου, στην οποία ο ανιχνευτής-ρια θα αποδείξει ότι γνωρίζει, σε θεωρία και πράξη, όσα έμαθε στην προσκοπική του ζωή και του δίνουν την ικανότητα να μπορεί να επιβιώνει στην φύση.

 Η δραστηριότητα θα γίνει φέτος εδώ στη πόλη μας τα Χανιά την 3-6 Σεπτέμβρη και θα συμμετέχουν περίπου 50 ανιχνευτές πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα. Πρώτα θα χωριστούν σε 9 ομάδες για να πραγματοποιήσουν 9 διαφορετικές διαδρομές με διανυκτέρευση στο βουνό. 

Μία απ’ αυτές θα ξεκινήσει από τα Ποριά και κρίνεται αναγκαίο να διανυκτερεύσει στον Αγ.Νικόλαο στο Φαράγγι της Σαμαριάς και την επόμενη ημέρα να ανέβει στο Ξυλόσκαλο. Φυσικά μαζί με κάθε ομάδα θα βρίσκονται 3 ενήλικοι Βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι είναι γνώστες των απαιτήσεων στο βουνό και μερικοί είναι ντόπιοι και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.

Μια άλλη επίσης δραστηριότητα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο μας σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Κυριακή 6 Σεπτέμβρη και καλούμε ολους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν  ενεργά.

Επειδή καθήκον μας είναι να προστατεύουμε και να αγαπάμε το περιβάλλον μας, και ιδιαίτερα την φύση,  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ,  βοηθώντας στην δενδροφύτευση μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ άλλο ένα χώρο πράσινου και ανάπαυσης,”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook