Αιχμές για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους εναντίον του άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη να ενημερώσει αν, και ποιο, κυβερνητικό στέλεχος παρενέβη προκειμένου να καταθέσει ο εισαγγελέας αίτημα για άρση της ασυλίας του για την υπόθεση φοροδιαφυγής μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

«Δεν προδίδω τους φίλους μου, αλλά είμαι σκληρός όταν προσπαθούν να με σπιλώσουν, είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίμαχη υπόθεση.

Ο κ. Μητρόπουλος επικαλέστηκε σειρά αποφάσεων, δικαστικών και διοικητικών, καθώς και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκ των οποίων προκύπτει, όπως αναφέρει, ότι η φορολογική του υπόθεση είναι «παραγεγραμμένη προ πολλών ετών», ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε παραγεγραμμένο και κατ΄ουσίαν παράνομο, σχεδόν στο σύνολό του.

Έκανε λόγο για απόπειρα σπίλωσης και είπε ότι θα μιλήσει για το θέμα και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ενώ τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα μιλήσει και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τη φορολογική του υπόθεση, που φέρεται να είναι σε εκκρεμότητα.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις εναντίον του στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατά καιρούς δηλώσεις του κατά της συμφωνίας, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να απορρίψω το τρίτο μνημόνιο η καρδιά μου πήγαινε στο Όχι, αλλά η καρδιά μου οδήγησε σε μια ερμαφρόδιτη μεσοβέζικη στάση εντιμότητας».

«Είχα πρωτοκαταγγείλει ως απαράδεκτη τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, είχα παρέμβει κάνοντας κριτική και αρνούμενος να μπω στο κυβερνητικό σχήμα και σε υπερυπουργείο γιατί δεν είχαμε σχέδιο και μπαίναμε ως πρόβατα επί σφαγή» αποκάλυψε. «Ο Τσίπρας επένδυσε σε μένα» πρόσθεσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Θεώρησα καθήκον μου ως ο πολυγραφότερος πολιτικός για το μνημόνιο να είχα ξεχωριστή πρόταση στα ζητήματα για τους δανειστές κάτι που δεν ήξερε η διαπραγματευτική μας ομάδα δυστυχώς» πρόσθεσε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι «το τρίτο μνημόνιο αγγίζει σχέδιο αριστερού Θατσερισμού» ο Αλέξης Μητρόπουλος αναγνώρισε ότι «ενδεχομένως να ενόχλησαν τις απόψεις μου κάνω την αυτοκριτική μου, άλλο αυτό άλλο να υφίσταμαι σχέδιο σπίλωσης».

«Είναι δίκαιο όταν λένε ότι είναι αντιφατικό να μιλάω περί Θατσερισμού και να παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έδινα μάχη για ευνοϊκότερα μέτρα… Μπορεί να πολεμηθούν τα οχληρά μέτρα με καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook