“Ξαναπιάνουμε το νήμα από εδώ από την Κρήτη και τα Χανιά, για την προσπάθεια που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη” δήλωσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα, στο Καστέλι Κισάμου.

Κάνοντας λόγο για “κάστρα που πέφτουν εκ των έσω” αλλά και “αυτοφωράκηδες” ο Α. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική αντιστοίχως σε Π. Λαφαζάνη και Ε. Μεϊμαράκη ενώ κάλεσε την Κρήτη να δώσει πρώτη το πρόταγμα της νέας εκλογικής μάχης, όπως ο ίδιος είπε.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε “επανάσταση του αυτονόητου” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η κρίση στη χώρα τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα κακών επιλογών, μιας εκδικητικής στάσης των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και εσωτερικών παθογενειών για τις οποίες φταίμε εμείς οι ίδιοι και τις οποίες πρέπει να εξαλείψουμε.

“Τα κάστρα πέφτουν από μέσα”

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τις ενέργειες της αριστερής πτέρυγας του κόμματος στην οποία χρέωσε την προσπάθεια ολοκλήρωσης του εγχειρήματος να αποτελέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή παρένθεση, καθώς όπως είπε “τα κάστρα πέφτουν από μέσα”

 

“Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη”

Απαντώντας  στις βολές του Μεϊμαράκη ότι ο Α. Τσίπρας ψάχνει αυτοφωράκια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θέλει τον Ε. Μεϊμαράκη ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη και τον αποκάλεσε “αυτοφωράκια της ήττας”

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για ζητήματα του αγροτικού τομέα, της στήριξης και αναδιάρθρωσής του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση των προϊόντων της Κρήτης τα οποία, όπως είπε, όχι μόνο δεν προωθούνται στο πλαίσιο μιας στοχευμένης τουριστικής προβολής αλλά εισάγονται και από το εξωτερικό.

 

Αναφέρθηκε συν τοις άλλοις και στη φορολόγηση των αγροτών, υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι δεν έχει σημασία μόνο το ποσοστό φορολόγησης αλλά επί ποιάς βάσης φορολογείται ο αγρότης.

 

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το δημαρχείο Κισάμου, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης. Μάλιστα ο δήμαρχος εκτός από αναμνηστικό δώρο, πρόσφερε στον κ. Τσίπρα και τσικουδιά.

Ο δήμαρχος Κισάμου έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και ένα υπόμνημα με προτάσεις του δήμου που αφορούν στην οργανωτική-διοικητική, επιχειρησιακή, κοινωνική και αναπτυξιακή λειτουργία του δήμου Κισάμου.

 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook