Για τις 25 του Νοέμβρη αναβλήθηκε η δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για το βιβλίο του, αναφορικά με την Μάχη της Κρήτης και με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σήμερα στα Δικαστήρια του Ρεθύμνου δεν εμφανίστηκε, ούτε ο ίδιος – όπως άλλωστε αναμενόταν – αλλά ούτε και ο δικηγόρος του, κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε με μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης προκειμένου να προσκομίσει εκ μέρους του, έγγραφα που αποδείκνυαν ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων του ως συνήγορος δε υπόθεση κακουργήματος στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Ρεθύμνου κ.Πατεράκης, μετά την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας και την προανάκριση που ακολούθησε, παρέπεμψε σε δίκη στις 2 Σεπτεμβρίου το Γερμανό καθηγητή, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014. 

Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, άσκησε δίωξη αποκλειστικά για συγκεκριμένες αναφορές στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης», στο πρωτότυπο γερμανικό «Η Κατάκτηση της Κρήτης», με σκεπτικό ότι οι αναφορές αυτές στο βιβλίο του συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο» και αφορά την περίοδο που κυκλοφορεί το βιβλίο μετά την ισχύ του τελευταίου «αντιρατσιστικού νόμου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook