Την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

«Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ’ ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλαδή ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο» και εκτιμώντας ότι «θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων».

«Κανείς δεν συζητάει για το μέλλον. Διεξάγεται ένας προεκλογικός διάλογος "τσάτρα πάτρα"», ανέφερε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαπραγμάτευση γίνεται όταν δεν έχεις δημοσιότητα, όταν δεν κάνεις επικοινωνιακά παιχνίδια».

Πηγή: newsbeast.gr