Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων προχωρά του υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εντοπίσει φορολογούμενος πολίτες που δεν υποβάλλουν – για παράδειγμα – δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ, αλλά εμφανίζονται ως πελάτες ή προμηθευτές στις συγκεντρωτικές καταστάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τη χρήση του 2009.

Επίσης, στο στόχαστρο θα μπουν , οι επιχειρήσεις, που δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΕΤΑΚ 2009 ή φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010, αποφεύγοντας την πληρωμή φόρων.

Ακόμα, φορολογούμενοι που δεν εμφανίζουν καθόλου στην Εφορία εισοδήματα από ενοίκια ή δηλώνουν μικρότερα ποσά από ενοίκια, από τα πραγματικά. Ασφαλώς, αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα διότι, τις περισσότερες φορές οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, γίνονται προφορικά, άρα δεν μπορούν να αποδειχθούν, εκτός και αν η εφορία γίνει και ντετέκτιβ.

Στο στόχαστρο θα μπουν και όσοι \”αποφεύγουν\” να αγοράσουν τα τέλη κυκλοφορίας του Ι.Χ. ή της μοτοσυκλέτας τους!

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων, θέτει σε εφαρμογή νέου τύπου διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων, για εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα και κρυφές συναλλαγές.

nooz.gr