Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τα μεταλλεία Χαλκιδικής όπου είχαν συνάντηση με τους μεταλλωρύχους  που παραμένουν στη στοά της Ολυμπιάδας για 15η μέρα. 

Ο κύριος Παναγόπουλος στη συνάντηση με τους εργαζόμενους των μεταλλείων τόνισε την αναγκαιότητα να ανασταλεί εδώ και τώρα από την υπηρεσιακή κυβέρνηση η Yπουργική απόφαση που άφησε στο δρόμο 2000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί με την ψήφο του Ελληνικού λαού θα πρέπει να βρει αμέσως μια δίκαιη και μόνιμη λύση για τη δουλειά των εργαζομένων».

Ο κύριος Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική και μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ-ΕΚΘ στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

 

 

 

Οι μεταλλωρύχοι για την επίσκεψη του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Ολυμπιάδα

“Οι μεταλλωρύχοι και η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, σύσσωμη αύριο θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ” είναι η απάντηση των μεταλλωρύχων στην επίσκεψη του προέδρου της ΓΣΕΕ στην στοά της Ολυμπιάδας.

Σε δήλωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων, σημειώνουν

Σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας, με την φυσική της παρουσία στο υπό κατάληψη μεταλλείο της Ολυμπιάδας, συμπαραστάθηκε ενεργά στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για εργασία και αξιοπρέπεια.

Σαν σωματεία εργαζομένων χαιρετίζουμε την αυτή επίσκεψη και καλούμε σύσσωμη την Ελληνική Κοινωνία να σταθεί στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου που μάχεται για το ψωμί του. Στις φωνές μας για άμεση ανάκληση της παράνομης απόφασης που μας οδήγησε στην ανεργία έχουμε στο πλευρό μας και την ΓΣΕΕ.

 Όλο το εργατικό κίνημα, οι άνεργοι και οι νεόπτωχοι έχουν χρέος να διεκδικήσουν ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνεργος και αυτό γίνεται μόνο με αγώνα.

Οι μεταλλωρύχοι και η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, σύσσωμη αύριο θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook