Για λουκέτα σε ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Ο οργανισμός έχει συσσωρεύσει οφειλές προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας από το 2012, το 2013 και το 2014. 

Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ ότι λόγω της αδυναμίας του να εξοφλήσει τους συμβεβλημένους παρόχους από τον περασμένο Μάιο και συνεχίζοντας να χρωστά το 10% των οφειλών, για τα έτη 2012, 2013 και 2014, εξωθεί σε κατάρρευση την πρωτοβάθμια και  δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι «ο ΕΟΠΥΥ έχει στα ταμεία του, μαύρη τρύπα η οποία ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν του αποδίδουν τις εισφορές υγείας, τις οποίες εισπράττουν. Είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, την προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκε ο Φορέας και είχαμε προβλέψει ότι είναι θνησιγενής -ένας γίγαντας που στηρίχθηκε σε πήλινα πόδια-. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με οφειλές που ξεπερνούν το 1,26 δισ. ευρώ, ενώ εξακολουθεί να υπεχρηματοδοτείται. 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και η παρακράτηση των εισφορών υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική καθώς η υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό που η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook