«Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Μετανάστευσης,, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κατά το διάλογο των δύο ανδρών, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου». 

«Θέλω, στο πρόσωπό σας, να συγχαρώ την Επιτροπή, τον κ. Γιούνκερ, τον κ. Τίμερμανς και εσάς προσωπικώς για αυτή την αποτελεσματικότητα αλλά και την ευαισθησία. Δεν την είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και ίσως μερικές φορές έχω γίνει επικριτικός στο παρελθόν, αλλά νομίζω δικαίως. 

» Δώσατε μιαν άλλη πνοή. Βεβαίως είναι και τα γεγονότα που την επέβαλαν, αλλά φαίνεται η αποτελεσματικότητα στην λειτουργία της Επιτροπής στο μεγάλο αυτό ζήτημα που ξεπερνάει, όπως πολύ σωστά είπατε, την Ευρώπη και έχει παγκόσμιες διαστάσεις. 

» Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους» πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Κομισιόν θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook