Σε αγαπημένη συνήθεια που θα μπορεί κάποιος να την απολαμβάνει επτά ημέρες την εβδομάδα, φιλοδοξεί να μετατρέψει την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη η εταιρία Turkish Air, που στον ένα μήνα λειτουργίας της χαίρει πληρότητας 70%, όπως επεσήμανε ο διευθυντής της για τη Βόρεια Ελλάδα, Ουτκού Γιαζάν, στο πλαίσιο σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης.

Συνολικά στον ένα μήνα λειτουργίας της συγκεκριμένης αεροπορικής σύνδεσης, (εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα και το χαμηλότερο εισιτήριο κοστίζει 180 ευρώ μετ’ επιστροφής), έχουν μεταφερθεί από την Turkish Air 3.000 άτομα και η ετήσια πρόβλεψη αφορά 40.000 επιβάτες.

Επισημαίνεται, ότι το 40% της επιβατικής κίνησης στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε τον προορισμό της Κωνσταντινούπολης ως ενδιάμεσο σταθμό για άλλη κατεύθυνση, όπως ανέφερε ο κ. Γιαζάν. Πρόθεση και στόχος της εταιρίας είναι να ενισχυθεί η ροή τουριστών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τις χώρες της Ε.Ε. και την Αμερική. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη έχει κερδίσει «ψήφο εμπιστοσύνης» από επιβάτες προερχόμενους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαζάν, οι επενδύσεις της εταιρίας είναι ραγδαίες, σχεδόν καθημερινές, τόσο σε επίπεδο αεροπορικών συνδέσεων, όσο και σε αγορά αεροσκαφών. Όπως είπε, πέρσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 500.000 τουρίστες από την Τουρκία, ενώ από τη χώρα μας εξήλθαν περί τα 600.000 άτομα.

Πρόσθεσε ότι η εταιρία είναι έτοιμη να αναπτύξει πολύπλευρες δραστηριότητες, επενδύοντας στο όνομα της «πανέμορφης» – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε πως ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, τόσο με το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, όσο και με άλλους αρμόδιους φορείς.

Ερωτηθείς για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, ο κ. Γιαζάν επεσήμανε «όλες οι κρίσεις υπάρχουν για να ξεπερνιούνται» και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα του το διάστημα, που θα απαιτηθεί να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Το αεροπορικό δρομολόγιο ενδέχεται να μετατραπεί σε ημερήσιο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook