Με 6 δημοσιογράφους από 6 τηλεοπτικά κανάλια και συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ, θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ με τους 7 πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Τα ίδια τα κανάλια έχουν επιλέξει τον δημοσιογράφο που θα τα εκπροσωπήσει – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Αυτά θα είναι τα εξής:

Γιάννης Πρετεντέρης ή Ολγα Τρέμη από το Mega (Είναι το μοναδικό κανάλι που δεν έχει δώσει ακόμη τελική απάντηση για το ποιός δημοσιογράφος θα το εκπροσωπήσει)
Μαρία Χούκλη από τον Ant1
Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha
Μάρα Ζαχαρέα από το Star
Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ
Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV
Το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί συνάντηση των 7 δημοσιογράφωνγια να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπέιτ
Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Οι θεματικές ενότητες

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέιτ θα είναι οι εξής:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook