Από αναμμένο καντήλι κατά πάσα πιθανότατα ξεκίνησε η τραγωδία στο χωριό Ροδωπού στα Χανιά που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 94χρονης γυναίκας μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες γειτόνων της 94χρονης, η άτυχη γυναίκα συνήθιζε να ανάβει κεριά και καντήλια σε μια γωνιά του σπιτιού της που είχε διάφορα εικονίσματα. Οι αρχές που διεξάγουν έρευνες για να διερευνηθούν οι ακριβείς αιτίες που οδήγησαν στην πυρκαγιά, πιθανολογούν ότι αυτή ήταν η πηγή από όπου ξεπήδησαν οι φλόγες που τυλιξαν το σπίτι και είχαν σαν αποτέλεσμα η 94χρονη να βρει τραγικό θάνατο.

Ένας γείτονας της ηλικιωμένης, που είδε τους καπνούς να βγαίνουν από το ισόγειο της διώροφης κατοικίας, μπήκε στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα, ωστόσο δεν κατάφερε να προσεγγίσει την άτυχη γυναίκα αφού η ατμόσφαιρα, λόγω των πυκνών καπνών, είχε γίνει ήδη αποπνικτική. Έτσι  βγήκε έξω από το σπίτι και ειδοποίησε τις αρχές αναφέροντας ότι στο φλεγόμενο σπίτι υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, βρήκαν την γυναίκα νεκρή, με εγκαύματα στο σώμα. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την σορό της 94χρονης στο Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook