Λίγα 24ωρα πριν την κάλπη, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε «ρελάνς» κατά των συμβασιούχων που διαμαρτύρονται καθώς εδώ και μήνες οι συμβάσεις πολλών εξ αυτών έχουν λήξει και παραμένουν απλήρωτοι.

Η κίνησή τους να εμφανιστούν με πανό που έγραφε «ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προσφάτως η κυρία Κωνσταντοπούλου για να ανακοινώσει την συμπόρευσή της με την Λαϊκή Ενότητα και μάλιστα να λάβουν το λόγο κατηγορώντας την για την στάση της απέναντί τους παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις της, όπως έχουν δηλώσει, ότι οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου, φαίνεται ότι δεν έμεινε αναπάντητη. Έτσι, προσερχόμενοι στα γραφεία τους στον έκτο όροφο του κτιρίου επί της Λεωφόρου Αμαλίας, διαπίστωσαν ότι έλειπαν από την πόρτα τα ταμπελάκια με τα ονόματά τους.

Οι συμβασιούχοι του Καναλιού κάλεσαν τους εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής και απευθύνθηκαν στην συντονίστρια που έχει οριστεί από την Πρόεδρο, ενημερώνοντάς την πέραν όλων των άλλων ότι κατά την προεκλογική περίοδο αναστέλλεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή.

Η συντονίστρια Κατερίνα Κατωτάκη φέρεται να τους απάντησε, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ότι «για μένα δεν υπάρχετε» και ότι «εκτελεί εντολές», επισημαίνοντάς τους ότι δεν έχει η ίδια καμία ανάμειξη στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν λέγοντάς της ότι δεν είναι δυνατόν να τους λέει ότι για εκείνην δεν υπάρχουν και ότι δεν τους ξέρει, όταν επί μήνες με ληγμένες συμβάσεις το Κανάλι της Βουλής τους χρησιμοποιούσε. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λένε, της υπενθύμισαν ότι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κυρία Κωνσταντοπούλου πριν λίγο καιρό για να κάνει τον απολογισμό του έργου της χρησιμοποίησε σκηνοθέτιδα του Καναλιού που ανήκει στους συμβασιούχους των οποίων έχει λήξει η σύμβαση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν δημοσιογράφος της είπε ότι είναι άνεργος και ζει με το επίδομα των 350 ευρώ και ότι μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας δεν είναι δυνατόν να τους φέρεται έτσι. Η συντονίστρια κάλεσε στο τηλέφωνο τον Φρούραρχο της Βουλής προκειμένου να βγάλει έξω τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους, ενώ στον Φρούραρχο απευθύνθηκαν και οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την στάση της συντονίστριας.

Ο υποφρούραρχος που προσήλθε στο κτίριο με δυο άνδρες της φρουράς φέρεται να ενημέρωσε τους συμβασιούχους ότι κατ’ εντολή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γ.Θαλάσση δεν μπορούν να εισέρχονται στους χώρους των γραφείων τους και οι διαμαρτυρόμενοι του ζήτησαν να τους το γνωστοποιήσει και γραπτώς.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, έχει δοθεί λίστα με έξι ονόματα δημοσιογράφων –εκ των οποίων οι τρεις που κρατούσαν το πανό στην συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και του προέδρου του Συντονιστικού των Συμβασιούχων του οποίου, ωστόσο, η σύμβαση δεν έχει λήξει!- προκειμένου να μην εισέλθουν αύριο καν στο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες και το στούντιο του Καναλιού. Σημειώνεται, τέλος, ότι ήδη κοινοποιήθηκαν στην Βουλή τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει 31 συμβασιούχοι (η δίκη έχει οριστεί για την 9η Οκτωβρίου 2015).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook