“Από τα Χανιά νιώθω πιο άνετα να στείλουμε μερικά μηνύματα σε κάποιους πολιτικούς σχηματισμούς”, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στα Χανιά, στην οποία εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούν όπως είπε το παλιό κομματικό σύστημα, ενώ ξεκαθάρισε τους όρους συμμετοχής του Ποταμιού σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στα Χανιά έχουν συγκεκριμένο όνομα αυτοί που κοροΐδεψαν

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε χανιώτες πολιτικοί, φωτογραφίζοντας πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όπως σημείωσε όχι μόνο δεν τήρησαν βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά έβαλαν την υπογραφή τους σε αποφάσεις που οι ίδιοι κατήγγειλαν.

Αν ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στην εποχή της αυτοδυναμίας και δώσει δύναμη στα δύο κόμματα που ευθύνονται για όσα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, θα έχει ένα κακό αποτέλεσμα. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί σοβαρά. Να σκεφτεί ποιοι φάνηκαν χρησιμοι, να ανταμείψει τους χρήσιμους και να ψαλιδίσει αυτούς που έλεγαν ψέμματα, αυτούς που μοίραζαν υποσχέσεις. Και στα Χανιά έχουν συγκεκριμένο όνομα αυτοί που μοίραζαν υποσχέσεις, που διαβεβαίωναν τους Χανιώτες για πράγματα που δεν έκαναν και όχι μόνο που δεν εκαναν αλλά διαβεβαιώναν τους Χανιώτες – και δεν θέλω να κάνω ονομαστικές αναφορές εσείς τους ξέρετε καλύτερα – ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν κάποιες αποφάσεις του κράτους. Και όχι μόνο τις δέχτηκαν έχουν βάλει την υπογραφή τους οι ίδιοι και γυρνάνε τώρα στα Χανιά και ζητάνε ψήφο. Αυτό πρέπει να το σκεφτούν οι Χανιώτες και να αποφασίσουν ή θα είναι με αυτούς που τους κοροϊδεύουν ή θα είναι με αυτούς που από την πρώτη στιγμή τους έλεγαν την αλήθεια

“Όταν με ρωτούν τι έκανες ως βουλευτής της Κρήτης απαντώ ότι εγώ το ΠΟΤΑΜΙ και τα Χανιά είμαστε περήφανοι που στα Χανιά, δημιουργήθηκε ένα κίνημα που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η μεγάλη προσφορά μας, όχι να βολέψουμε κάποιους”, είπε ο Πρόεδρος του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης στη συνέχεια, επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας η οποία όπως είπε έγινε εν μέσω capital control ενώ η χώρα και οι πολίτες έζησαν έναν εξευτελισμό με το κλείσιμο των τραπεζών. 

 

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ότι ανήκουν στο παλαιό κομματικό σύστημα που έχουν επιλέξει τη ρητορική της δημιουργικής ασάφειας, αποφεύγοντας να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα, συντηρώντας κομματικούς στρατούς στο δημόσιο.

‘Το ελληνκό δημόσιο δεν είναι μεγάλο, οι κομματικοί στρατοί είναι μεγάλοι και αυτούς πρέπει να μειώσουμε” σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι το παλαιό κομματικό σύστημα ωφελείται από αυτήν την κατάσταση και για αυτό δεν τολμά να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και να βλάψει συμφέροντα των “ρετιρέ”. “Εμείς δεσμευόμαστε, κανείς νέος φόρος στον πολίτη, υπάρχουν πολλοί τρόποι να γλιτώσει το κράτος λεφτά κόβοντας από τα ρετιρέ της εξουσίας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι όσο πιο πολλές θέσεις εργασίας δημιουργούνται μέσω επενδύσεων, τόσο μικρότερη πρέπει να είναι η φορολογική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις αυτές. 

 
 

Ο κ. Θεοδωράκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας ότι είναι από τους μόνους πολιτικούς αρχηγούς που τόλμησε να πάει στα νησιά, σχολιάζοντας ταυτόχρονα καυστικά ότι ένας υπουργός που τόλμησε να πάει έφυγε με ελικόπτερο και αυγά μελάτα.

“Η Ευρώπη πρέπει να βρει λύση. Οι μεταναστευτικές ροές δεν μπορούν να περνάνε από την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια γενναία συμφωνία με την Τουρκία, με την συνδρομή και της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει σύνορα και είναι θλιβερό να λέει ο πρώην Πρωθυπουργός ότι δεν έχει σύνορα. Η Ελλάδα θα πρέπει να προστατευθεί από τις μεταναστευτικές ροές”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

 

 
 

Έκανε λόγο επίσης για την επόμενη ημέρα των εκλογών, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας βασικός όρος για να συμμετέχει το ΠΟΤΑΜΙ σε έναν νέο, σταθερό κυβερνητικό σχήμα.. Το νέο σχήμα, όπως είπε θα πρέπει να είναι μικρό και να μην στελεχώνεται από τους παλιούς υπουργούς. “Με την ψήφο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, δεν θα γίνουν υπουργοί οι παλιοί. Ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι νέα πρόσωπα και λίγα πρόσωπα που δεν θα μοιράσουν καρέκλες” σημείωσε ο πρόεδρος του Π ΟΤΑΜΙΟΥ.

‘Είναι παραλογισμός να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος και να νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν”  πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΟΤΑΜΙ και να γυρίσουν την πλάτη τους στο παλαιό κομματικό σύστημα.

 
 

“Τους πληρώσαμε ακριβά και τώρα πρέπει να ψηφίσουμε το Ποτάμι”, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από 45 λεπτά ομιλίας ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Χανίων του κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook