Την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίεισαι το βράδυ της Πέμπτης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά. 

Η εκδήλωση- συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Σπλάντζιας με ομιλητές τους Σεραφείμ Ρίζο και Γιάννη Πετράκη, ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από τον κόσμο και στη συνέχεια ρεμπέτικο γλέντι.

Ο Γιάννης Πετράκης είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτές τις συνθήκες που  θα διεξαχθούν οι εκλογές  εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει η ήττα που βίωσε ο Ελληνικός λαός βλέποντας το ΟΧΙ του να γίνεται ΝΑΙ, να μη μετατραπεί σε απάθεια και αποδοχή της καταστροφής αλλά να γίνει ανώτερη σκέψη, συνείδηση και πράξη. Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ενωτικό τρόπο και προς όλες τις μαχόμενες δυναμεις της αριστεράς μετά τις εκλογές.

Καταθέτουμε ένα πρόγραμμα που κρίνουμε πως είναι αναγκαίο για να βγει ο λαός νικηφόρος από αυτή την αναμέτρηση. Μετά την 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγινε ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της φυλακής του ευρώ και της Ε.Ε. Δεν μπορει να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα μόνο με κάποιους «φωστήρες» που θα έχουν τις κυβερνητικές θέσεις».

Ο Σεραφείμ Ρίζος είπε ότι  ο δολοφονικός μηχανισμός της Ε.Ε.  πρέπει να διαλυθεί γιατί δολοφονεί τόσο με τα Μνημόνια όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ρατσισμό. Στις εκλογές κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να κριθεί και από τη θέση απέναντι στην ΕΕ και με τη  μάχη να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια. Η εκλογική ενίσχυση της αριστερής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα δώσει τη δυνατότητα να ενισχυθούν οι αγώνες μετά τις 20/9. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook