Με τις χειρότερες συνθήκες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά και στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού στο Ακρωτήρι Χανίων, καθώς και οι τελείως ακατάλληλες προκατ αίθουσες στέκουν ως  είχαν, αλλά και το σχολείο ξεκινά ευρισκόμενο σε υπολειτουργία λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο αγιασμός τελέστηκε λοιπόν, με φόντο τις πλαστικές προκάτ και άκρως ανθυγιεινές αίθουσες καθώς δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα για ουσιαστικές επισκευές και συντήρηση.

Το μόνο που έγινε ήταν κάποιες μικρομονώσεις στην στέγη και μόνο στα σημεία από τα οποία έμπαιναν τα νερά της βροχής μέσα στις αίθουσες και τίποτε άλλο.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Διευθύντρια του σχολείου, το θέμα ανέγερσης των λίγων αιθουσων που απαιτούνται, παραπέμπεται σε κάποιο πρόγραμμα που θα αναζητήσει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Να σημειωθεί πως το σχολείο διαθέτει και χώρο και μελέτη. Το θέμα είναι εάν υπάρχει ενδιαφέρον και βούληση από τον Δήμο Χανίων, κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται αμφίβολο.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά ο χώρος του σχολείου καθαρίστηκε με έξοδα  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενώ ο Δήμος εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή για να βάψει τα κτίρια και ενώ ο Σύλλογος Γονέων είχε ήδη εξασφαλίσει με χορηγία τα υλικά.


Και σαν να μην έφταναν αυτά, στους γονείς ανακοινώθηκε πως την επόμενη πρώτη ουσιαστικά εβδομάδα το σχολείο θα υπολειτουργεί, καθώς όχι μόνο δεν θα υπάρχει ολοήμερο, αλλά και όλες οι τάξεις θα έχουν μάθημα μέχρι τις 12:30 μετά το μεσημέρι.

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της Διευθύντριας που βεβαίωνε πως οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ότι μπορούν για τα μικρά παιδιά.

 

Στον αγιασμό παρέστη και ο σύμβουλος της  Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου κ. Ιωάννης Φαζάκης, ο οποίος δήλωσε για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook