Μετά τη συνάντηση  με εκπροσώπους του Σωματείου Συμβασιούχων καθαριστριών και τον Πρόεδρο του ΕΚΗ κ. Στέλιο Βοργιά που είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου  κ. Μαρία Καναβάκη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της καθυστέρησης στην πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων η αντιδήμαρχος απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ.Κιάου στην οποία τονίζει την  επιτακτική ανάγκη εξαίρεσης αναστολής προσλήψεων για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ: Νομοθετική ρύθμιση και εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων

Κυρία Υπουργέ, 
    Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας, τονίζοντας ταυτόχρονα την επιτακτική ανάγκη εξαίρεσης αναστολής προσλήψεων για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.
    Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων δεν μπορούν να συνάψουν συμβάσεις έργου και να τοποθετήσουν καθαρίστριες στα σχολεία χωρίς τη σχετική άρση αναστολής και χωρίς εξασφάλιση της χρηματοδότησης των αμοιβών των καθαριστριών. 
            Το σχολικό έτος 2015-2016 ήδη ξεκίνησε και θεωρούμε αυτονόητο ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που προκύπτει στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και όλων των Δήμων γενικότερα, καθώς και την αβεβαιότητα που επικρατεί σε μια κατηγορία εργαζομένων σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο πόστο, που αγωνιούν για την τακτοποίηση του επαγγελματικού τους ζητήματος.
    Επομένως, σας παρακαλούμε για τις τάχιστες δυνατές ενέργειές σας, ώστε να επιλυθεί το επειγούσης φύσεως ζήτημα της ρύθμισης των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολικών μονάδων και της χρηματοδότησης των αμοιβών τους.
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook