Διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που παρουσιάζουν κενά παρείχε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Δημάκου Κιάου.

Η κυρία Κιάου τόνισε ότι έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών, ενώ ανέφερε ότι στο σύνολο των 14.000 σχολείων είναι ήδη τοποθετημένοι 135.000 εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει 2.600 αποσπάσεις.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών καθυστέρησαν  λόγω της υποχρέωσης του υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την εγκύκλιο αναπληρωτών σε ΦΕΚ, μετά από απόφαση του ΣτΕ, για πρώτη φορά στα χρονικά και της προκήρυξης των εκλογών που μπλόκαρε για λίγες μέρες τη διαδικασία των αιτήσεων.

Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ενώ προβλέπεται και τριήμερο ενστάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού, τη Δευτέρα – Τρίτη μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών.

«Δεν έχουμε υστέρηση παρά τις εκλογές» σημείωσε και τόνισε ότι «έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών», πρόσθεσε δε πως «κατά απόλυτη προτεραιότητα θα γίνουν οι τοποθετήσεις στην Πρωτοβάθμια όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook