Βολές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί, του ανθρώπου που αποκάλυψε την λίστα της τράπεζας HSBC,  σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Φαλτσιανί «δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν. Δήλωσε, επίσης, ότι “αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει [τους εισαγγελείς] να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε”».

Πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως. Η ΝΔ του κ. Μεΐμαράκη, ο οποίος απάντησε σήμερα (συνέντευξη στην «Καθημερινή») πως ο κ. Σαμαράς (μυστικοσύμβουλος και άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του οποίου ήταν ο κ. Παπασταύρου) «κράτησε όρθια την χώρα», μπορεί να πει το ίδιο;»

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων της  δικομματικής εναλλαγής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι «εξυπηρετήσεις» σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνος του.»

Δήλωση Καμμένου

Δήλωση για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ έκανε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την περιοδεία του στην Ηλεία.

«Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Φαλτσιανί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου» δήλωσε. 

«Είναι φυσικό αυτό, όταν κάποια κόμματα επιμένουν να έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους για τους οποίους η Δικαιοσύνη ζητά την ποινική τους δίωξη – όπως η Νέα Δημοκρατία τον κ. Μαρκογιαννάκη στα Χανιά – και από την άλλη πλευρά υπάρχουν κόμματα που μόνο για λόγους ηθικής τάξεως, αδικώντας ανθρώπους, τους βγάζουν από τα ψηφοδέλτιά τους, τότε ο ελληνικός λαός ξέρει πώς θα προχωρήσει την 21η Σεπτεμβρίου σε μία καινούργια ημέρα χωρίς πολιτικούς τους οποίους τους κρατούν, όπως λέει ο ελληνικός λαός, φωτογραφία με “τη γίδα στην πλάτη”» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook