Με τον Σύλλογο εργαζομένων του Αεροδρομίου “Γ.Δασκαλογιάννης” των Χανίων συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Μαζί με υποψήφιους βουλευτές και στελέχη της ΛΑΕ ο κ.Λαφαζάνης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατα της πώλησης του αεροδρομίου.

Μάλιστα επεσήμαναν και την κινητοποίηση στην οποία είχαν συμμετάσχει και μετέπειτα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκαν και στις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί για την αντίθεση της μετέπειτα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παραχώρηση των αεροδρομίων.

Απο την πλευρά του ο κ.Λαφαζάνης, τόνισε την κατηγορηματική και ριζική αντίθεση της ΛΑΕ στην πώληση των αεροδρομίων, επισημαίνοντας πως – ουσιαστικά – δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, καθώς στην εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό, βασικός μέτοχος είναι το γερμανικό κρατίδιος της Έσσης, αλλά και η κρατικών συμφερόντων αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα.

Επίσης κάλεσε και την Κρήτη να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ιονίων νήσων και να κάνει δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

 

Δριμεία επίθεση απο την Κάντανο.

Το μεσημέρι ο κ.Λαφαζάνης σε μιαν καθαρά συμβολική κίνηση, επισκέφθηκε την Κάντανο, απο όπου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

“Είναι ντροπή και όνειδος αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μην διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις αποζημιώσεις.Ψηφίσανε από κοινού το 3ο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές επανορθώσεις. Θάβουν το δίκιο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην χώρα μας.

Και αυτή την στιγμή έχουμε ένα κωμικό θέαμα.

Βλέπουμε τον Βαγγέλη Μειμαράκη να εκλιπαρεί τον Τσίπρα για να κάνουν μαζί κυβέρνηση και τον Τσίπρα να ακολουθεί μια τακτική που λέει «τράβα με κι ας κλαίω».

Δύο μνημονιακοί συνεταίροι που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, πάνε για συγκυβέρνηση μετεκλογικά για να το εφαρμόσουν.
Όμως οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν μνημόνια είναι κυβερνήσεις πολιτικών υπαλλήλων και επιχειρώντας να το εφαρμόσουν και οι δύο μαζί, θα έχουμε μια κυβέρνηση οπερετική. Μια κυβέρνηση εξαρτημένη και εντολοδόχο. Μια κυβέρνηση εφιάλτη για την Ελλάδα και το μέλλον της.

Η Λαική Ενότητα θα γκρεμίσει το αντιδημοκρατικό τείχος. Θα γκρεμίσει την υποτέλεια και την εξάρτηση σε αυτή την χώρα.
Και μπορούμε να το κάνουμε.
Ναι στην Λαϊκή Ενότητα για την λαϊκή εξουσία, για την λευτεριά, την ανεξαρτησία και την δημοκρατία στην πατρίδα μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook