Έφτασε η ώρα να καταθέσουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, καθώς συμπληρώνονται δυο χρόνια από τη δολοφονία του στο Κερατσίνι.

Παρά τη διαρκή κωλυσιεργία «δεν πέρασε η προσπάθεια των συνηγόρων των υπόδικων της Χρυσής Αυγής να υπάρξει αναβολή της δίκης σε ημερομηνία μετά τις εκλογές, με αιτιολογία την διεξαγωγή «προεκλογικής εκστρατείας» από τους υποψήφιους των νεοναζί», αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). «Επιχειρούν να αναβληθούν οι διαδικασίες της δίκης, διότι έφτασε η ώρα να καταθέσουν ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, ακριβώς στα δύο χρόνια. Αυτό θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και ετοιμάζονται να πλαισιώσουν την οικογένεια Φύσσα Δήμαρχοι, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και αγωνιστές των κινημάτων από τις γειτονιές».

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου απέρριψε το αίτημα τους. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης αντέκρουσε τα αιτήματα αναβολής, δηλώνοντας ότι «θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β’ κατηγορίας».

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν σχεδόν όλες οι ενστάσεις και τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, που αφορούσαν την εγκυρότητα της προανακριτικής διαδικασίας. Η εισαγγελέας δήλωσε ότι πολλές από τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία λύθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός θεώρησε ότι πολλές εκ των ενστάσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία λύθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η πολιτική αγωγή στήριξε ξανά το αίτημα της να μπορεί να έχει λόγο για όλους τους κατηγορούμενους και όλες τις κατηγορίες, καθ’ όσον αυτό εξασφαλίζει την διεξαγωγή δίκαιης δίκης και δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook