Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Μ. Συντυχάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των νεφροπαθών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, στην μονάδα τεχνητού νεφρού στο ΠΑΓΝΗ. 

Οι νεφροπαθείς αρνήθηκαν προσωρινά να συνδεθούν με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για την συγχώνευση της νεφρολογικής κλινικής με την παθολογική που έχει ως αποτέλεσμα οι ίδιοι να διασκορπίζονται στις διάφορες κλινικές  του νοσοκομείου με συνέπειες για την υγεία τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως «η πολιτική της ΕΕ, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι να προχωρήσουν δια πυρός και σιδήρου οι συγχωνεύσεις ακόμα και πριν τις εκλογές. Αυτό επιταχύνεται με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση και έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και την κάλυψη του κενού που δημιουργείται, με τη δράση ΜΚΟ, εθελοντές ή επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα και με την κατεύθυνση της ΕΕ. Ειδικά οι συγχωνεύσεις που προωθούνται, όχι μόνο συγκαλύπτουν το πρόβλημα που οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους τόσα χρόνια δημιούργησαν αλλά μας γυρνά χρόνια πίσω όταν εξειδικευμένες κλινικές και γιατροί είτε δεν υπήρχαν είτε ήταν για λίγους που είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν».

Επιπλέον, επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για αναστολή της συγχώνευσης των 2 κλινικών ως τουλάχιστον τις εκλογές και στην συνέχεια εργαζόμενοι και ασθενείς να παλέψουμε ώστε να εξασφαλιστεί από το κράτος επαρκές και μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα καθώς και χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου για την θεραπεία και την περίθαλψη του λαού.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να απορρίψουν τα νέα ψεύτικα διλήμματα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ, αφού ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου, τώρα ανταγωνίζονται για το ποιος θα τα εφαρμόσει δήθεν καλύτερα για το λαό. Όλοι, ανεξάρτητα με το τι λένε προεκλογικά, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας. Να μη δώσουν το δικαίωμα, με την ψήφο σας, να πουν ότι ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για το αύριο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook