Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων θα φιλοξενήσει στο Κλειστό Κλαδισού το 5ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης “Πέτρος Οικονομάκης”, όπως τόνισε ο Τάσος Βάμβουκας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης στον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, που διοργανώνει η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου:

Αναστάσιος Βάμβουκας (Δήμαρχος Χανίων): «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να φιλοξενούμε στην πόλη μας το 5ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Κλαδισού. Ευχαριστούμε την ΚΑΕ Ρέθυμνο CretanKings και τον Πρόεδρο κ. Μανουκαράκη για την συνεργασία που έχουμε.

Όπως γνωρίζετε πρόκειται για ένα τουρνουά διεθνούς εμβέλειας, η διεξαγωγή του οποίου κάθε φορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, λόγω του υψηλού επιπέδου των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και της αρτιότητας της διοργάνωσης.

Είναι ιδιαίτερη όμως και η τιμή μας να φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας το εν λόγω τουρνουά, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου συνδημότη μας Πέτρου Οικονομάκη, του καλοκάγαθου γίγαντα, που υπηρέτησε πιστά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και έφυγε τόσο απρόσμενα από κοντά μας.

Έχοντας ως βασικές αρχές ότι η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο του πολιτισμού μίας κοινωνίας και ότι χάρη στον αθλητισμό χτίζονται γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης, ενισχύουμε ως δημοτική αρχή κάθε προσπάθεια, που συμβάλλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε επιτυχία στην διοργάνωση».

Ηρακλής Μανουκαράκης (Πρόεδρος ΚΑΕ Ρέθυμνο CretanKings)«Καταρχήν θα ήθελα ευχαριστήσω τον Δήμο Χανίων για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Για την διοργάνωση του 5ου Διεθνούς τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» θα ήθελα να σταθώ αρχικά στο όνομα Πέτρος Οικονομάκης. Ήταν ένας αθλητής, ο οποίος κοσμούσε τα σαλόνια της Α1 κατηγορίας και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που είχε βγάλει η Κρήτη. Δυστυχώς, όμως μας αποχαιρέτησε από την ζωή μετά από δύο χρόνια που σταμάτησε την μπασκετική του καριέρα. Ο Πέτρος ήταν ένα παιδί τον οποίο αγαπούν ακόμη όλοι, από όπου είχε περάσει και είναι μέσα στην καρδιά μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στην μνήμη του.

Από κει και πέρα εμείς σαν ομάδα έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε την επέκταση μας σε όλη την Κρήτη. Είμαστε η ομάδα που εκπροσωπεί το νησί στην μεγάλη κατηγορία. Έχει αποδειχθεί ότι είμαστε από τους πιο αγαπητούς συλλόγους, εισπράττοντας την αγάπη των γειτονικών νομών. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του Πέτρου Οικονομάκη πραγματοποιούμε αυτή την διοργάνωση στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων.

Το τουρνουά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό διότι θα συμμετέχουν μεγάλες ομάδες, όπως είναι η SkylinersFrankfurtκαι η ΑΕΚ. Οι Χανιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά κορυφαίου επιπέδου, ενώ θα δουν και τον αγώνα του Αναπτυξιακού πρωταθλήματος Παίδων Κρήτης, όπου προσπαθούμε να περάσουμε το αθλητικό πνεύμα στα παιδιά.

Από την μεριά μας θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν στην διοργάνωση του τουρνουά και τον Αντιδήμαρχο κ. Αδοντάκη για αυτήν την προσπάθεια».

Μανόλης Αδοντάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Χανίων): «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον Δήμο Χανίων να συνδιοργανώνει για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Πέτρος Οικονομάκης» το 5ο Διεθνές τουρνουά εις μνήμην του Χανιώτη καλαθοσφαιριστή. Ο Δήμος Χανίων διαχρονικά στηρίζει προσπάθειες οι οποίες έχουν ως στόχο να προάγουν τον αθλητισμό, το κλίμα συνεργασίας αλλά επιτυγχάνουν παράλληλα και την προβολή της πόλης προς τα έξω. Στο κομμάτι αυτών των συνεργασιών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ρέθυμνο CretanKings, το οποίο είναι μοναδικός εκπρόσωπος του νησιού στην μεγάλη κατηγορία, για την εξωστρέφεια που δείχνει και μας βοηθάει, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά αυτό το τουρνουά στα Χανιά. Εκτός από τους δεσμούς συνεργασίας δημιουργούνται επίσης δεσμοί φιλίας για αυτό θα ήθελα να καλωσορίσω τους φίλους μας από το Ρέθυμνο στα Χανιά, να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά που μας επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν το εν λόγω τουρνουά. Να πω ότι προσδοκώ μελλοντικές συνεργασίες και να καλέσω παράλληλα τους Χανιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή το τριήμερο 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στους χορηγούς οι οποίοι τις δύσκολες αυτές στιγμές στηρίζουν προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό και στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι εκτός από το διεθνές εμβέλεια τουρνουά στόχος μας είναι και οι μικρές ηλικίες. Επενδύουμε στο αναπτυξιακό κομμάτι και για τον λόγο αυτό παράλληλα με τους αγώνες των μεγάλων ομάδων πλαισιώνουμε με έναν αγώνα AllStar Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης των τμημάτων υποδομής.

Η γνώμη μου σαν φίλαθλο κοινό για το παικτικό κομμάτι, αυτό που έχω να πω είναι ότι λείπουν μπασκετικές εικόνες στα Χανιά και με αφορμή την άνοδο της Ανδρικής ομάδας αλλά και της γυναικείας είναι μία ευκαιρία η πόλη να προβληθεί προς τα έξω και να μπούμε στον μπασκετικό χάρτη».

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη – Μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΚ): «Εμείς βασικά εκφράζουμε τον συγκρητισμό και την άποψη ότι το μπάσκετ στην Κρήτη είναι ενιαίο και μπορεί να πάει μπροστά. Σαν Ένωση Καλαθοσφαιριστικών Σωματείων Κρήτης στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερη εξωστρέφεια με όλες τις διοργανώσεις που έχουν λάβει χώρα στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και τώρα πλέον και στα Χανιά. Είναι μεγάλη μας χαρά που βλέπουμε ότι και ο Δήμος Χανίων πλέον στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Επειδή το μπάσκετ της Κρήτης έχει όντως μεγάλη πρόοδο θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε εδώ σε αυτό το φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΚ ανάμεσα στην Δυτική και Ανατολική Κρήτη, με την συμμετοχή 24ων παιδιών στην κατηγορία των Παίδων που θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την εμπειρία μιας διοργάνωσης Ευρωπαϊκού επιπέδου. Να πάρουν γεύση και άρωμα Ευρώπης και να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις παραστάσεις τους. Προσπαθούμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε σιγά-σιγά και οι ομάδες της Κρήτης να πλαισιώνονται με περισσότερους παίκτες από το νησί μας. Ήδη στο Ρέθυμνο CretanKingsφέτος έχουμε την χαρά τέσσερα παιδιά από την Κρήτη να είναι στο ρόστερ, τρία από το Ρέθυμνο και ένας από το Ηράκλειο και στην συνέχεια πιστεύουμε ότι θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό.

Τώρα στο κομμάτι των συνεργασιών εννοείται ότι είναι στις προθέσεις μας και θέλουμε σιγά-σιγά να συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες της Κρήτης. Είναι χαρά μας ότι βλέπουμε και τα Χανιά να μπαίνουν στον μπασκετικό χάρτη της χώρας μετά από αρκετά χρόνια και ευχή μας και προσδοκία μας είναι να μείνουν. Επίσης ευχή μας είναι να κατορθώσει να ξεπεράσει και ο ΟΦΗ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή. Είναι μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους και πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, όσοι αγαπάμε το μπάσκετ για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις ομάδες σε υψηλό επίπεδο και μέσα από την συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών να  πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook