Στα Χανιά «έρχεται» η Fraport, ή μάλλον πιο συγκεκριμένα η ομάδα Μπάσκετ της εταιρίας που θα “αγοράσει” το Αεροδρόμιο Χανιών.

Χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι στις 24-25-26 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το 5ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Οικονομάκης», στο Κλειστό Γυμναστήριο, στο οποίο θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Ομάδα “Fraport Skyliners Frankfurt.”.

Πρόκειται για την ομάδα μπάσκετ της Φρανκφούρτης, η οποία έχει το όνομα της εταιρίας, της οποίας η Κοινοπραξία κέρδισε τον διαγωνισμό για τα 14 Ελληνικά Αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και το «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων. 

Με αφορμή αυτό το γεγονός η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά” με ανακοίνωσή της ρωτά το πως επελέγη η συγκεκριμένη ομάδα μπάσκετ, επισημαίνοντας πως σίγουρα η επιλογή δεν ήταν τυχαία όταν επίκειται η τελική υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στην ….Fraport.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 14/9 συζήτησε ένα φαινομενικά «αθώο» θέμα. Την διοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη στο Δημοτικό  Γυμναστήριο του Κλαδισού. 

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι ομάδες  Ρέθυμνο Kretan Kings η ΑΕΚ και μια ομάδα της Φρανκφούρτης με το όνομα ………..Fraport Airliners.

Όπως είναι γνωστό το όνομα αυτό ανήκει στην εταιρία που έχει αγοράσει τα επαρχιακά αεροδρόμια μεταξύ αυτό των Χανίων. Η ιδιωτικοποίηση του αθλητισμού έχει οδηγήσει στην κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην πλήρη αντικατάσταση ακόμη και των ονομάτων των ομάδων από αυτά των εταιριών. 

Οι εταιρίες χρησιμοποιούν τον αθλητισμό είτε για να κρύβουν κάποιες από τις δραστηριότητές τους είτε για να προωθούν το όνομά τους.

Ρωτούμε. Είναι τυχαία η επιλογή των ομάδων για το συγκεκριμένο τουρνουά;

Με βάση ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ομάδα; Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή αυτή; Είναι σαφές ότι η επιλογή δεν είναι τυχαία. 

Η ομάδα της Φρανκφούρτης επιλέχθηκε από κάποιους μόνο και μόνο γιατί φέρει το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας που έχει αποκτήσει συμφέροντα στα Χανιά, αρπάζοντας κομμάτι της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη εισήγηση πέρασε στα ψιλά των εισηγήσεων που δίνονται στην κυριολεξία την τελευταία των στιγμών. Ζητάμε την άμεση ακύρωση του τουρνουά και την επανάληψη του με κάποια άλλη ομάδα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook