Πρωτόγνωρη εμπειρία βίωσαν οι αθλητές του τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που υποβλήθηκαν σε εργομετρικές μετρήσεις, από τον Λεωνίδα Παπαδάκη.

Η επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ:

Μια μοναδική και συνάμα πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εργομετρική αξιολόγηση.
 
Υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης (MSc, Sport Scientist, Strength & Conditioning Coach) της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πλατανιά, Λεωνίδα Παπαδάκη και τη βοήθεια της φυσιοθεραπεύτριας Κατερίνας Κοκολογιάννη, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου πραγματοποίησαν σωματομετρήσεις, λιπομέτρηση, τεστ ευκαμψίας, αλτικότητας και αντοχής στην δύναμη και τέλος, τεστ αντοχής (αερόβια & αναερόβια ικανότητα).
 
Μέσα από αυτά τα τεστ εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στον προπονητή και τους υπευθύνους του Τμήματος να υπάρξει ένα πιο παραγωγικό οργανόγραμμα και ένας πιο συντονισμένος σχεδιασμός στις προπονήσεις. Παράλληλα, οι ίδιοι οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να “ελέγξουν” σωστότερα τους εαυτούς τους, πραγματοποιώντας πιο στοχευμένες προπονήσεις και να θέσουν υψηλότερος στόχους. Μάλιστα, αποφασίστηκε στο τέλος του έτους να πραγματοποιηθεί και ένας δεύτερος εργομετρικός έλεγχος ο οποίος θα φανερώσει τα επίπεδα βελτίωσης σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου.  
 
Τα εργομετρικά τεστ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο προπονητικό κέντρο του Μάλεμε, στο Τμήμα Μετρήσεων, Παρακολούθησης και Ανάλυσης Αθλητικής Απόδοσης.
 
Από το Τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς την ΠΑΕ Πλατανιάς και τον κ. Λεωνίδα Παπαδάκη.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook