Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει τουλάχιστον σε 8 περιφέρειες της χώρας εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν προσδιόρισε ποιες θα είναι αυτές αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υποψηφιότητα Καλούδη στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων δήλωσε ότι θα λυθεί πολύ σύντομα, ανακοινώνοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρεόυ την Κυριακή στην Κέρκυρα.

Παράλληλα ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη κινητοποίηση υπουργών, στην οποία προχωρά το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης τη Θεσσαλία, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Δημήτρης Χρυσοχοίδης την Κεντρική Μακεδονία, ο διιοικητής του ΙΚΑ και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος την Πελοπόννησο, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης το Ιόνιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο Β. και Ν. Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιώργος Πεταλωτής την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο ίδιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την Κρήτη.
 Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στις 11 από τις 13 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

    Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει ακόμα, είναι αυτό της ένστασης του νυν Νομάρχη και υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο οποίος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα στον Πειραιά.

    Την ύπαρξη του προβλήματος επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον νυν Δήμαρχο Πειραιά,την Κυριακή, ενώ θα έχει μια ακόμα συνάντηση αύριο.

    Στο μεταξύ, σήμερα, οξύνθηκε το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τον κ. Α. Σαμαρά να πει τι προτίθεται να κάνει σε τρεις περιπτώσεις υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ, που αναφέρονται σε υποθέσεις ηθικής τάξεως, αλλά και σε μια περίπτωση καταδίκης από τη Δικαιοσύνη.

    Είχε προηγηθεί, ύστερα από συνεννόηση με την Ιπποκράτους, η παραίτηση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Δημήτρη Μπάϊλα, ύστερα από δημοσιεύματα που τον έφεραν ως εμπλεκόμενο σε πολεοδομικές παραβάσεις.

    Ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, αντιδρά με ευαισθησία και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πει τι προτίθεται να πράξει με ανάλογα ή και σοβαρότερα θέματα που υπάρχουν στη ΝΔ.

    Ειδικότερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πει τι θα κάνει με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο, ο οποίος, κατά τον κ. Καρχιμάκη, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών.

    Επίσης τον κάλεσε να πει τι θα κάνει με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί, όπως είπε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε διάφορες υποθέσεις, αλλά και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή.

    Ο κ. Καχριμάκης επιφυλάχθηκε να επανέλθει με νεότερα στοιχεία, στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, όπως είπε, δεν επιδείξουν ευαισθησία ανάλογη, με εκείνη που επέδειξαν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μπαϊλας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook