Η μαζική αρνητική ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων γύρω από την κρίση στην Ελλάδα, μαζί με τα επανειλημμένα σχετικά πρωτοσέλιδα, σχεδόν στο σύνολο του αυστριακού Τύπου, δεν φαίνεται τελικά να επηρεάζει την εδώ και πολλά χρόνια καθιέρωση της χώρας μας ως από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών για τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη του γενικού διευθυντή του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Αυστρίας «Φερκέρσμπιουρο», Χάραλντ Νόγκρασεκ, στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ», στην οποία επιβεβαιώνει ότι οι απεργίες δεν έχουν επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και ότι οι κρατήσεις για ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον συγκεκριμένο τουριστικό οργανισμό έχουν σημειώσει φέτος αύξηση 4,3%.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι δηλώσεις στην εφημερίδα «Ντι Πρέσε» -που αναφέρεται στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού με ειδικό δημοσίευμά της- του εκπροσώπου του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού πρακτορείου «ΤUI», Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, ο οποίος επισημαίνει πως τα ελληνικά νησιά δεν επηρεάζονται από τις διαδηλώσεις και προσθέτει πως η Αθήνα σε γενικές γραμμές δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην τουριστική κίνηση.

Στο δημοσίευμα της «Ντι Πρέσε», με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα-Δεν θα ξαναβρείτε τόσο ευνοϊκές τιμές», αναφέρεται ότι στο γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ στη Βιέννη επικρατεί ηρεμία, καθώς δεν τηλεφωνούν ανήσυχοι τουρίστες ούτε ζητούν ακυρώσεις ενώ και τα μεγάλα αυστριακά ταξιδιωτικά πρακτορεία επιβεβαιώνουν ότι οι απεργίες στην Ελλάδα δεν πτοούν τους τουρίστες.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα η Φάνη Νούνερ-Γραμματικού από το γραφείο του ΕΟΤ, οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με πέρσι και η ίδια μάλιστα αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κλίματος που επικρατεί στην πρωτεύουσα σε άλλους ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Οι κάτοικοι των νησιών εξαρτώνται από τον τουρισμό και δεν τους συμφέρει να γίνουν απεργίες, προσθέτει η κ. Νούνερ-Γραμματικού. Η ίδια αναφέρει τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που ισχύουν φέτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τόσο ευνοϊκές τιμές όσο φέτος δεν θα ξαναβρείτε στην Ελλάδα».

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», με τίτλο «Αναζητώντας το κατάλληλο μέρος διακοπών», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα αναμένονται φέτος περίπου 500.000 Αυστριακοί τουρίστες, καθώς, όπως τονίζεται, η χώρα εξακολουθεί να παραμένει ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως η Ελλάδα επωφελείται από την κατάσταση στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αλλά και από το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι τιμές των πακέτων διακοπών, και μάλιστα κατά 7% σε σχέση με πέρσι, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού πρακτορείου, «ΤUI», Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, ο οποίος, σε ό, τι αφορά τις απεργίες στην Ελλάδα τονίζει πως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο και ότι οι τουρίστες τις έχουν συνηθίσει, όπως έχουν συνηθίσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους εθνικούς δρόμους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook