Την ωμή προπαγάνδα η οποία με διάδοση ψεμάτων, προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία της Χαλκιδικής σε βάρος των εργαζομένων στα μεταλλεία, καταγγέλουν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, "αταγγέλλουμε ανοιχτά την ωμή προπαγάνδα σε βάρος μας και την προφανή προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης στην περιοχή μας, με αφορμή την προσπάθειά μας να μιλήσουμε με τον ιερέα της Στρατονίκης, πατέρα Ευστράτιο, χθες τη νύχτα.
 
Μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε την προσπάθειά αυτή να μετατρέπεται σε «τραμπούκικο επεισόδιο βίας» και να αναπαράγεται σε χοντροκομμένους τίτλους που κάνουν λόγο ακόμα και για «πυροβολισμούς» και «πολιορκία»! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, δηλώνουμε με έμφαση ότι:
 
1.      Όσα αναπαράγονται σκοπίμως σήμερα για βία εναντίον του πατέρα Ευστράτιου, είναι και αυτό το προσυπογράφει και ο ίδιος, στημένα ψέματα.

2.       Δεν είμαστε τραμπούκοι, αλλά μεταλλωρύχοι, που χάσαμε την δουλειά μας. Εμείς ουδέποτε στραφήκαμε και ουδέποτε θα στραφούμε εναντίον συμπολιτών, μας, και πολύ δε περισσότερο των ιερέων μας τους οποίους και τιμούμε και αγαπάμε.

3.       Το πρώτο βήμα για την ομόνοια και την ενότητα στον τόπο μας το κάναμε εμείς και συνεχίζουμε να το κάνουμε, και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να βάλει τάξη στα χωριά μας.


 Αν κάποιοι έμαθαν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, εδώ κάνουν λάθος. Γιατί ούτε τραμπούκοι θα γίνουμε ούτε την αναρχία θα φέρουμε. Γι’ αυτό:
 
Ζητούμε από τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον στοιχειώδη σεβασμό και την τήρηση των απαιτούμενων ισορροπιών ειδικά σε μια τέτοια συνθήκη για μας και τις οικογένειές μας.  

Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες και τους πολιτικούς αντί να κάνουν δηλώσεις στα ραδιόφωνα και post στο Twitter να προσεγγίσουν το θέμα με σοβαρότητα.
 
Περιμένουμε να ‘ρθουν εδώ όλοι όσοι ασχολούνται μαζί μας, να μας δουν στα μάτια και να μας πουν τι θα κάνουμε από δω και πέρα. ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ!

Συνημμένα η γραπτή δήλωση του ιερέα της Στρατονίκης, πατρός Ευστρατίου 

Από τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας"

Επιπλέον σχετικά με τα παραπάνω ο κ. Γιώργος Χατζής, Πρόεδρος του Σωματείου "Αγία Βαρβάρα", του οποίου το όνομα χρησιμοποιήθηκε δηλώνει:

« Όλα αυτά που ισχυρίζεστε και γράφετε από χθες είναι πλήρως ανυπόστατα και αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας σας. Ο ιερέας του χωριού μας,  το επιβεβαίωσε τόσο στις αρχές όσο και εγγράφως σε εμάς τους ίδιους. Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε ένα χωριό που το υπέδαφος του  μας ζει χιλιάδες χρόνια τώρα, και έχουμε επίσης την ευλογία να γινόμαστε δέκτες αμέριστης αγάπης και στήριξης από συνδημότες μας.  Σας παρακαλώ λοιπόν πολύ όταν αναφέρεσθε στους μεταλλωρύχους και στον σκληρό και αδιάκοπο αγώνα τους για εργασία,  να είστε καλύτερα ενημερωμένοι.»