Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί στην χορήγηση αδειών επαγγέλματος για τεχνικές δραστηριότητες

 

Με μια ακόμα καινοτόμο ενέργεια, η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί σε εθνικό επίπεδο δίνοντας τη δυνατότητα σε τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για δραστηριότητες που συνδέονται με εγκαταστάσεις ή τεχνικά έργα της μηχανικής, στην Κρήτη.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας που έχει αναπτύξει με συναρμόδιους τοπικούς φορείς με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στην πιστοποίηση του κλάδου των τεχνικών επαγγελμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Μέσω του τμήματος Επαγγέλματος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Ηρακλείου, πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων απ’ όλη την Κρήτη, στις ειδικότητες των:

•    Υδραυλικών
•    Χειριστών Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων
•    Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
•    Μηχανικών Εγκαταστάσεων
•    Οξυγονοκολλητών
•    Ηλεκτροσυγκολλητών
•    Ψυκτικών
•    Ηλεκτρολόγων

Οι ανωτέρω, με τις ειδικότητες και τις βαθμίδες στις οποίες διαχωρίζονται, διαμορφώνουν σε σύνολο 43 διαφορετικές εξεταστικές διαδικασίες. Αυτές εκτελούνται από 8 τριμελείς εξεταστικές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προγραμματισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και των κατά περίπτωση πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των επαγγελματιών. 

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη σε δηλώσεις της τόνισε: «Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης, ήταν και παραμένει η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στην πιστοποίηση του κλάδου των τεχνικών επαγγελμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την κίνηση αυτή, δίνουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τόπου μας να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και την ειδίκευσή τους και να αποκτήσουν στην Κρήτη, την απαραίτητη για την εργασία τους άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αυτή η πρωτοβουλία, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με τους συναρμόδιους  τοπικούς φορείς, που μεταξύ άλλων, μας παραχώρησαν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους, όπως είναι η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, η Τεχνική Υπηρεσία του ΠαΓΝΗ, η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΟΛΗ, κ.α.  Φορείς τους οποίους θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω για την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν όλες τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης και που χωρίς τη δική τους, καθοριστική συμμετοχή δεν θα είχαμε καταφέρει αυτό το τόσο σημαντικό αποτέλεσμα».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν Τμήμα Επαγγέλματος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Ηρακλείου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook