Μια Γερμανίδα που οι αρχές θεωρούσαν ότι είχε πέσει θύμα δολοφονίας, βρέθηκε τυχαία -ολοζώντανη και υγιέστατη- στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου ζούσε επί 31 χρόνια κρύβοντας την πραγματική ταυτότητά της.

Η γυναίκα, 55 ετών σήμερα, εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1984 από την περιοχή του Μπρούνσβικ.

Τότε ήταν 24 ετών και διέμενε σε φοιτητικό κοιτώνα. Μετά από πολύμηνες, άκαρπες έρευνες, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φοιτήτρια είχε δολοφονηθεί.

Οι αρχές έφτασαν μάλιστα πολύ κοντά στη σύλληψη του «δολοφόνου»: Ένας άνδρας που είχε συλληφθεί για τον φόνο μαθήτριας σε δάσος κοντά στο Βόλφσμπουργκ «ομολόγησε» τη δολοφονία της 24χρονης, αλλά αργότερα ανακάλεσε.

Το 1989 η αγνοούμενη κηρύχθηκε επισήμως νεκρή.

Κατά τύχη, η αστυνομία βρήκε τα ίχνη της στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικοί κλήθηκαν σε σπίτι του Ντίσελντορφ όπου είχε γίνει διάρρηξη και αιφνιδιάστηκαν όταν η γυναίκα που βρήκαν εκεί τους αποκάλυψε ότι το όνομα στο κουδούνι δεν ήταν το πραγματικό της.

Στη συνέχεια, τους είπε το πραγματικό της όνομα και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε οικειοθελώς πριν από 31 χρόνια.

Η 55χρονη είχε ακόμη στην κατοχή της τα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ταυτότητά της και τα έδειξε στους αστυνομικούς. Αρνήθηκε, όμως, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το έκανε και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έλθει σε επαφή με την οικογένειά της.

Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει ακόμη πώς κατάφερε να ζήσει επί τόσα χρόνια με ψεύτικα στοιχεία, χωρίς να έχει κάποια ταυτότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook