Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της λωρίδας της Γάζας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έπειτα από τη ρίψη ρουκέτας εναντίον της πόλης Άσντοντ την οποία αναχαίτισε το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος, ανακοίνωσε ο στρατός. 

Από τους βομβαρδισμούς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας. 

Απαντώντας στην εκτόξευση μίας ρουκέτας, "η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε εναντίον τεσσάρων εγκαταστάσεων τρομοκρατών στη λωρίδα της Γάζας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, πρόκειται για τέσσερα στρατόπεδα εκπαίδευσης των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, που ήταν κενά όταν εξαπολύθηκε η αεροπορική επίθεση. 

Τρία από τα στρατόπεδα βρίσκονταν στην πόλη της Γάζας και ένα τέταρτο βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε η ίδια πηγή. 

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας, στρατιωτικός εκπρόσωπος, όμως, επέρριψε την ευθύνη στην ισλαμική οργάνωση Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα. 

Την περασμένη εβδομάδα ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.

Πηγή: newpost.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook