Δεκάδες χιλιάδες αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού αυτοκινήτου, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση οι δύο ομογενείς επιβάτες του φορτηγού, ηλικίας 47 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, ακινητοποιήθηκε το φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου και σε έρευνα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του συνολικά 50.000 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων (αερίου – πολεμικά), τρεις γεμιστήρες και δύο μικροδέματα κάνναβης.

Εκτιμάται ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τους διαφυγόντες δασμούς υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook