«Πνευματικό φάρο» που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια του ιστορικού Χάνδακα και συνεχίζει το ταξίδι στη γνώση και τον πολιτισμό του σύγχρονου Ηρακλείου, χαρακτήρισε τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας μέρους του εξοπλισμού του νεόδμητου κτιρίου Αχτάρικα, στο οποίο θα επαναλειτουργήσει με όλες τις υπηρεσίες της.

Η σύμβαση με την Ιταλική εταιρία «LA TECNICA DI PRETI GIANCARLO E FRATELLI S.N.C», η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου μετά από Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό, περιλαμβάνει την προμήθεια:

Υπερσύγχρονων κυλιόμενων βιβλιοστασίων
Σταθερών βιβλιοθηκών
Επιτοίχιων βιβλιοθηκών με κυλιόμενα μέρη,
Προθηκών που θα επιτρέψουν να φιλοξενηθεί, να προστατευθεί και να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, ο πολιτιστικός θησαυρός της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλιοστάσια θα τοποθετηθούν και στους 5 ορόφους της βιβλιοθήκης, ενώ στην προμήθεια περιλαμβάνονται και οι χώροι υποδοχής στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Το έργο, προϋπολογισμού 690.475,94 ευρώ χρηματοδοτείται από το  Ε.Π. «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 -2013  και έχει προθεσμία υλοποίησης τρεις μήνες, αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την ανάδοχο εταιρεία για την παράδοση του εξοπλισμού σε συντομότερο χρόνο.

Β.ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Προχωρούμε, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, με γοργούς ρυθμούς στην ολοκλήρωση του εξοπλισμού του κτιρίου όπου θα φιλοξενηθεί η Βικελαία ,η λειτουργία της οποίας ως κέντρου γνώσης, θα ενισχύσει τα μέγιστα την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή, για την προαγωγή του πολιτισμού, την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορικής μας μνήμης και της διακίνησης ελεύθερων ιδεών.

Στην υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook