Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. η πρώτη φάση του Κυπέλλου Εφήβων – Νεανίδων 2015  που περιλάμβανε το Ξίφος Ασκήσεως και τη Σπάθη. Περίπου διακόσια αγόρια και κορίτσια από όλη την Ελλάδα αναμετρήθηκαν για την κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Στο Ξίφος Ασκήσεως ο Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω έδειξε για μια ακόμη φορά την ανωτερότητά του κατακτώντας το κύπελλο αλλά και το αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας το άλλο χάλκινο στον Ο.Ξι.Φλώρινας. Συνολικά είχαμε πενήντα μια συμμετοχές.

Τα μετάλλια

1 ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Ιωαννης Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
2 ΣΟΥΛΙΟΣ Ραφαηλ-Αποστολος Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
3 ΜΑΥΡΙΔΗΣ Δαμιανος Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
3 ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΗΣ Θεοδωρος Ο.ΞΙ.Φ

Η  Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με αποστολή έξη αγοριών με τον προπονητή του Ξίφους Ασκήσεως κο Άρη Ματσατσίνη. Την αποστολή αποτελούσαν οι Παπαντωνίου Θέμης που κατέλαβε τη 18η θέση, ο  Γαβριηλίδης Σάββας  την 20η θέση, ο Τζαμπαζάκης Γιάννης την 37η θέση. Οι Converse Warren, Φιλιππάκης Παναγιώτης και Τζεράκης Γιώργος δεν κατάφεραν να περάσουν την φάση των ομίλων.

Στα κορίτσια , με πενήντα δύο συμμετοχές, Κύπελλο και μετάλλια πήγαν στον Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω

Τα μετάλλια
1 ΧΑΛΔΑΙΟΥ Μαρια Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
2 ΔΕΣΣΥΛΑ Μαρια Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Σταματια Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ
3 ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Ευαγγελια Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με μια αποστολή από έξη  Αθλήτριες:

Η Μαρκαντωνακη Μαρια κατάφερε με σκληρό αγώνα να μπει στη δεκαεξάδα. Υπό την πίεση του χρόνου αναγκάστηκε να δώσει τον προημιτελικό χωρίς ανάπαυλα αντιμετωπίζοντας τη Χαλδαίου του Α.Ο.Ξ.Α. , που κατέκτησε τελικά το Κύπελλο. Σε ένα συναρπαστικό αγώνα  έχασε τη θέση στην τετράδα με 15 – 13 και κατέκτησε τελικά την 8η θέση. Η Μπομπολακη Κατερινα κατέλαβε τη17η θέση, η Παπαδουλακη Κατερινα τη 19η θέση, η Δραμηλαράκη Εβελίνα τη 29η θέση, η  Σημαντηρακη Βασιλικη την 31η θέση ενώ η Αλεξανδρακη Χρυσηιδα δεν περασε από τη φάση των ομίλων.

 Για μια ακόμη χρονιά, δέκατη στη σειρά, η ΑNEK LINES – BLUE STAR FERRIES στέκονται δίπλα στη Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων παρέχοντας σημαντική έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων των πλοίων. Με την έμπρακτη αυτή συμπαράσταση έχει γίνει δυνατή , όλα αυτά τα χρόνια, η συνεχής ανάπτυξη του συναρπαστικού Ολυμπιακού Αθλήματος της Κιφασκίας που με συνέπεια υπηρετούμε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook