Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν βολές οπλικών συστημάτων «PATRIOT» από Μονάδες της Γερμανικής Αεροπορίας εναντίον ΤΒΜ και ΑΤΒ στόχων, με τη συμμετοχή προσωπικού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

Συνολικά εκτοξεύθηκαν δεκατέσσερα (14) βλήματα και η βολή κρίθηκε απολύτως επιτυχής. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της βολής, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2015, επισκέφθηκε το ΠΒΚ ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης Αντγος FrederickB. Hodges, συνοδευόμενος από την Διοικητή της 10ης Διοίκησης βαλλιστικής άμυνας (10th Army Air and Missile Defense Command – 10ηAAMDC), Σχη JanellE. Eickhoff, (φώτο) όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δυνατότητές του ΠΒΚ.

Η ενημέρωση απο τον Δκτή του ΠΒΚ Αντιστράτηγο Λάζαρο Σκυλάκη και τα Στελέχη του Κλάδου Επιχειρήσεων ήταν τέτοια που πολλοί εκτιμούν την πλήρη επιστροφή των Αμερικανών στον Επιχειρησιακό Τομέα του ΠΒΚ που θα δώσει τεράστια ανάσα στην τοπική Οικονομία

Επιπλέον, επισκέφθηκαν το ΠΒΚ ο Υπαρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας Αντγος DieterNaskrent και ο Διοικητής των Επίγειων Δυνάμεων της Γερμανικής Αεροπορίας Ταξχος MichaelGschossmann.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook