Ο τυφώνας Χοακίν, κατηγορίας 4, παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνος» σήμερα και σαρώνει τις Μπαχάμες συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 215 χιλιομέτρων, ενώ απειλεί με φονικές πλημμύρες την περιοχή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Τυφώνων (NHC) ο κίνδυνος ενός άμεσου αντίκτυπου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχει μειωθεί, παρόλαυτά ο Χοακίν, που κατευθύνεται βόρεια, έχει ήδη πρόκαλέσει την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα.

«Το γεγονός ότι ο τυφώνας Χοακίν κινείται με μικρή ταχύτητα καταδεικνύει ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν εξαιρετικά επικίνδυνες σήμερα στις περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στις Μπαχάμες» έγραψε το NHC στο επικαιροποιημένο δελτίο που εξέδωσε.

Τα σχολεία έχουν κλείσεις στις Μπαχάμες, οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και τα κρυαζιερόπλοια με κατεύθυνση το τουριστικό αρχιπέλαγος έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους.

Η καταιγίδα θα προκαλέσει «μια άνοδο των υδάτων σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα που ενδέχεται να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, με το ύψος των υδάτων να αναμένεται μεταξύ 1,8 και 3,6 μέτρων άνω των συνηθισμένων επιπέδων της θάλασσας στις κεντρικές Μπαχάμες» προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι του NHC.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook