Με δύο εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Κουτουλουφάρι  ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου οι Ημέρες Τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου.

–  Στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, στις 18.30΄ θα πραγματοποιηθεί  η παρουσίαση του βιβλίου της Ολλανδής, Karin Martens με τίτλο: “Never too late”. Πρόκειται ουσιαστικά για την αυτοβιογραφία της που εξηγεί τη σχέση της με την Ελλάδα, την Κρήτη, τη Χερσόνησο και τους ανθρώπους. Μια ταξιδιωτική εμπειρία και μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τον έρωτα της ζωής της. 

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Martens συνάντησε το δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαστοράκη στο δημαρχείο στις Γούρνες. Με θέρμη υπογράμμισε τον «καρμικό» δεσμό της με τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά και την πρόθεσή της να συμβάλλει στην προώθηση της εικόνας του Δήμου στη χώρα της.

Η παρουσίαση θα γίνει από την ίδια τη συγγραφέα με οπτικοακουστικό υλικό.
https://www.facebook.com/boek.nevertoolate

 – “Μουσική Συν-έκφραση: Χοροί από την Αναγέννηση ως τον 20ο αιώνα”. 

Αμέσως μετά, στις 19.30΄ στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική συναυλία από τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με τίτλο: “Μουσική Συν-Έκφραση – Χοροί από την Αναγέννηση ως τον 20ο αιώνα.»
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με χορούς από όλο τον κόσμο, από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας και αποτελεί την τελευταία εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου είναι ένα πρωτοπόρο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας, το Σχολείο παρέχει επίσης υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση σε πολλά μουσικά όργανα, μουσική θεωρία, ευρωπαϊκή και παραδοσιακή μουσική, χορωδία, μουσικά σύνολα και ορχήστρα.
Διανύοντας τον 16ο χρόνο λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου αναπτύσσει συνεχώς νέες καλλιτεχνικές δράσεις, σημειώνει ακαδημαϊκές διακρίσεις και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στην πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook