Οι αρχές της Ινδονησίας ξανάρχισαν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός μικρού επιβατηγού αεροπλάνου με 10 επιβαίνοντες της ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Aviastar, με το οποίο χάθηκε χθες η επικοινωνία κατά τη διάρκεια πτήσης του στην νήσο Σουλαουέσι.

Οι αρχές του αεροδρομίου έχασαν την επαφή με το αεροπλάνο αυτό, που είχε απογειωθεί από την πόλη της Μασάμπα, περίπου τριάντα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωσή του στην πόλη Μακάσαρ.

Ο Φέρντιναντ Λουμίντεντανγκ, στέλεχος της Aviastar, διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν χθες το βράδυ κατά την έρευνά τους να εντοπίσουν τον τόπο που βρίσκεται το αεροσκάφος σε μια ορεινή περιοχή, κάνοντας χρήση του σήματος που εκπέμπεται από το κινητό τηλέφωνο του κυβερνήτη του αεροπλάνου όπως και αυτά επιβατών.

Φέτος τρία μεγάλα αεροπορικά δυστυχήματα σημειώθηκαν στην Ινδονησία, μεταξύ των οποίων αυτό ενός αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στην θάλασσα μεταξύ της Σουραμπάγια και της Σιγκαπούρης, στις 28 Δεκεμβρίου. Και οι 162 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Επίσης τον Αύγουστο επιβατηγό αεροπλάνο συνετρίβη στην Παπούα. Και οι 54 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Τέλος περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κατά την συντριβή ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στην βόρεια πόλη Μεντάν, μετά το οποίο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα του γερασμένου αεροπορικού της στόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook