Μια υπέροχη διαδρομή για περίπατο και βόλτα υπάρχει λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων, ιδανική για την οικογένεια αλλά και αξιοθέατο για τους ξένους επισκέπτες του νομού Χανίων.

Μιλάμε βέβαια για τη Λίμνη της Αγυιάς και το μονοπάτι που διατρέχει ένα μεγάλο μήκος της Δυτικής πλευράς και καταλήγει στην εκκλησία από τον νότο. Μαλιστα, εδώ και λίγο καιρό, το μονοπάτι έχει επεκταθεί και από τη βόρεια πλευρά της λίμνης, με μία ωραία ξύλινη κατασκευή που καταλήγει σε ένα παρατηρητήριο στο τέλος της.

Η Η Η διαδρομή σημειώνεται με την μπλε γραμμή

Ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν μερικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν,  όπως η τοποθέτηση κάγκελου στο νέο τμήμα καθώς και σε κάποια άλλα σημεία του παλιού κομματιού.

Επίσης, άλλη μία σημαντική παρέμβαση που πρέπει να γίνει ώστε να αναδειχθεί καλύτερα η περιοχή, είναι να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κοπή των καλαμιών, ώστε κατά μήκος του μονοπατιού να ελευθερωθεί η θέα και η ορατότητα στην ομορφιά του τοπίου της λίμνης.

Το Flashnews.gr βρέθηκε στο σημείο και απαθανάτισε σε φωτογραφίες και βίντεο, όλα τα σημεία που χρειάζονται ακόμα μερικές παρεμβάσεις, αλλά και την ομορφιά του τοπίου, όσο μπορεί να φανεί μέσα από τον φακό.

Το Το Το ξύλινο παρατηρητήριο στη βόρεια πλευρά, του οποίου η θέα εμποδίζεται απο τα καλάμια.

Στις δύο Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το νέο τμήμα με το ξύλινο μονοπάτι που οδηγεί στο παρατηρητήριο, όπου σχεδόν σε όλο το κομμάτι αυτό δεν υπάρχει οπτική επαφή με τη λίμνη.

Περπατώντας προς την Δυτική πλευρά, ένα τμήμα του μονοπατιού χρειάζεται κάγκελο στη δεξιά πλευρά

Η Η αριστερή πλευρά υποτίθεται ότι πρέπει να βλέπει στη λίμνη όμως και εδώ τα καλάμια εμποδίζουν την ορατότητα προς το τοπίο

Σε Σε αυτό το τμήμα η θέα είναι ανεμπόδιστη

Και εδώ Εδώ χρειάζεται καθαρισμός, ενώ μάλλον ετοιμάζεται η προσθήκη πιο ψηλού ξύλινου κάγκελου

Το Το τέλος του μονοπατιού που καταλήγει στην εκκλησία

Δείτε και το βίντεο από τη διαδρομή

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook