Μετά από σχεδόν έξι μήνες αναστολής της λειτουργίας της μονάδας νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων (έστω και με την μορφή της ενδιάμεσης νοσηλείας), σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, υπάρχουν ελπίδες πως σύντομα θα ξαναρχίσει η λειτουργία της, τουλάχιστον για τα νεογνά οι περιπτώσεις των οποίων κρίνονται από τους γιατρούς ως «ελαφρές».
Ήδη οι δύο παιδίατροι που προσελήφθησαν στην μονάδα, μετά από έντονες πιέσεις καθώς οι προσλήψεις τους καθυστερούσαν να εγκριθούν, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσής τους και σύντομα αναμένεται να είναι σε θέση, μαζί με την διευθύντρια της μονάδας, να αναλάβουν την περίθαλψη των πρώτων νεογνών.
Όπως τονίστηκε και κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδου από τα Χανιά, οι προκηρύξεις που γίνονται από το Νοσοκομείο Χανίων για πρόσληψη νεογνολόγων αποβαίνουν άκαρπες.
Και αυτό γιατί αφενός οι νεογνολόγοι είναι σχετικά λίγοι και αφετέρου, υπηρετούν σε νοσοκομεία σε μεγάλες πόλεις τα οποία δεν διατίθενται να αφήσουν για να έρθουν να εργαστούν στα Χανιά.
Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στην πρόσληψη και μετεκπαίδευση των δύο παιδιάτρων, ενώ καταβάλλονται και έντονες προσπάθειες προκειμένου να εξευρεθεί νεογνολόγος η οποία θα δεχθεί να έρθει να εργαστεί στα Χανιά.
Πάντως , εάν όλα κυλήσουν ομαλά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες εντός του Ιουλίου να αρχίσει η μερική λειτουργία της μονάδας νεογνών, έτσι ώστε να περιοριστούν οι διακομιδές από τα Χανιά προς το Ηράκλειο.
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook