Είναι από τις φορές που λες ότι σαν λαός δεν έχουμε ιερό και όσιο, αλλά αυτό που θα περιγράψουμε παρακάτω συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε σε ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου στην Ψέριμο, στην τοποθεσία Βαθύ, είχε διανυκτερεύσει μία παρέα σε ένα φουσκωτό σκάφος, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ένα ζευγάρι από τα Χανιά.

Κάποια στιγμή, τους ξύπνησε φασαρία από ανθρώπινες φωνές και ανοίγοντας την κουκούλα του σκάφους, διαπίστωσαν ότι περίπου 25 – με 30 άτομα είχαν φτάσει με ένα φουσκωτό σκάφος στην παραλία, χαμένοι βέβαια και σε απόγνωση. 

“This way, this way the road”

Δεν περνάνε μερικά λεπτά και μία φωνή ερχόμενη από την θάλασσα, τους λέει “This way, this way is the road” (μετφρ: από εκεί είναι ο δρόμος) και αντιλαμβάνονται ότι είναι ένας ψαράς, που έχει ρίξει άγκυρα στο καΐκι του και κολυμπώντας πηγαίνει προς το μέρος των παράνομων μεταναστών.

Όπως μας περιγράφει το περιστατικό το ζευγάρι, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν είναι ότι τους πλησίασε για να τους βοηθήσει και να δει αν χρειάζονται κάτι. 

Ωστόσο όμως, δεν έγινε αυτό.. ο ψαράς πλησίασε στο σημείο και αφού έδειξε στους ταλαίπωρους το μονοπάτι που οδηγεί στον πολιτισμό, πήρε την φουσκωτή βάρκα των μεταναστών και άρχισε να την οδηγεί στο καΐκι του, την έδεσε σε αυτό και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Βέβαια, θα μπορούσε να κρατήσει κάποιος μία επιφύλαξη, γιατί ο ψαράς μπορεί να παρέδωσε τη βάρκα, ωστόσο η συνολική του στάση και αφού ούτε καν μπήκε στον κόπο να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους, δεν έδειξε κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook