Το ενδεχόμενο αλλαγής των τελών κυκλοφορίας, ακόμη και από το τρέχον έτος, άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο.

«Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος αλλιώς στο 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πάντως ότι οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγοράς.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014».

«Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισεκ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές» πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο θέμα αυτό έχουν λόγο συναρμόδια υπουργεία.

«Η λογική φόρου να μεταφέρει φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες σε υψηλά και πιο υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. Θα κατανέμουμε τον ΕΝΦΙΑ με δίκαιο τρόπο, αλλά τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο» διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook