Τελετή ονοματοδοσίας οδού της περιοχής Εσταυρωμένου Ηρακλείου Κρήτης σε οδό «Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (02-07-2011), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, ενώ πριν την τελετή, τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του δολοφονηθέντα Αξιωματικού. 

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας και από την Ελληνική Αστυνομία παρέστη ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

Η ονοματοδοσία της οδού έγινε μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, πρόταση την όποια αποδέχτηκε ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμαρχος του οποίου κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την τελετή της ονοματοδοσίας ως έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού. 

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Βασιλάκης τίμησε το σώμα της Αστυνομίας και δολοφονήθηκε βάναυσα απ’ όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να διακόψουν τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Ωστόσο όμως ματαιοπονούν.»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, μεταξύ άλλων τόνισε:

« Η σημερινή τελετή, για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Γιώργο Βασιλάκη αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση από την κοινωνία της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού στην Πατρίδα, στην Κοινωνία, στον Πολίτη. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Ηρακλείου για την απόφαση του να ονοματίσει ένα δρόμο της πόλης σε οδό ¨Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη¨ καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την πρωτοβουλία της αυτή.

Τελετές σαν την σημερινή ενισχύουν το ηθικό μας και αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης μας να ανταποκριθούμε στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.» 

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη κ.κ. Δημήτριο Πολυτάκη που εκπροσωπούσε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο. 

Στην τελετή ονοματοδοσίας επίσης παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου Βασίλης, οι Βουλευτές κ.κ. Σκραφνάκη Μαρία, Παρασύρης Φραγκίσκος, Στρατάκης Εμμανουήλ, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Αυγενάκης Λευτέρης, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Αστυν. Δ/ντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Εμμανουήλ Κοντοδίακος, ο Αστυν. Δ/ντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παραδουλάκης, ο Αστυν. Δ/ντής Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής Παντελής Μουρτζανός, ο Αστυν. Δ/ντής Λασιθίου Εμμανουήλ Χρονάκης, ο περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπυραγός Γεώργιος Τρυγώνης, Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Δ. Ηρακλείου, αρκετοί Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων του Νομού Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ,ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Χρήστος Φωτόπουλος, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και Ν. Χανίων, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομικός Διευθυντής Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκομιχελάκης Χαρίδημος, αστυνομικοί καθώς και πολίτες