Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του φίλαθλου κόσμου του ΑΟΧ από την απώλεια Χανιωτών ποδοσφαιριστών που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε η ιστορική ομάδα των Χανίων και στο παρελθόν αλλά και τα τελευταία 2 χρόνια στηριζόταν ως επι το πλείστον σε αρκετούς ντόπιους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων πολλοί ήταν νεαροί σε ηλικία.

Τις τελευταίες ημέρες όμως φαίνεται ότι υπάρχει κύμα φυγής από τους Χανιώτες, που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα οι οφειλές προς το πρόσωπό τους.
Την αρχή στις αποχωρήσεις έκανε ο Χρήστος Μπουρμπάκης για τον Κισαμικό και τον ακολούθησαν στην ίδια ομάδα ο Μιχάλης Περράκης και ο Λευτέρης Κουλάκης.
Ο πρώτος, παρόλο που ήταν γέννημα θρέμμα της Ιωνίας, άφησε το δικό του στίγμα στον ΑΟΧ, όντας αρχηγός της ομάδας από την πρώτη μέρα που είχε μεταγραφεί σε αυτήν αλλά κι ένας ποδοσφαιριστής που έδινε και την ψυχή του για τους «μπλε».
Οι άλλοι δύο είναι παιδιά από τα σπλάχνα του Α.Ο. Χανιά έχοντας φορέσει την φανέλα του από μικρή ηλικία και σίγουρα ίσως στο μυαλό τους υπήρχε η σκέψη να κλείσουν κιόλας την καριέρα τους στην ομάδα από την οποία ξεκίνησαν.

Πέρα από τους τρεις ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν στον Κισαμικό η λίστα με τους Χανιώτες που αποχωρούν ενδέχεται να μεγαλώσει απειλητικά.
Ήδη ακούγεται έντονα ότι και ο Αντώνης Βασαδάκης μπορεί να καταλήξει στην ομάδα του Καστελίου χωρίς να είναι το μόνο όνομα που ακούγεται.
Ακόμα ο Γιάννης Δρακάκης έχει καταθέσει προσφυγή για να παραμείνει ελεύθερος, ενώ στην ουσία ελεύθεροι είναι, μιας και εξέπνευσε το συμβόλαιο τους την Πέμπτη 30 Ιουνίου, οι Δημήτρης Παπακαστρήσιος, Στέλιος Παντελακάκης, Αλέξης Σελινιωτάκης, Νίκος Τσεσμελής, Χρήστος Βουρβαχάκης και Γιώργος Μανωλεδάκης.
Από αυτούς σίγουρα έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει ο Βουρβαχάκης, ενώ πολύ δύσκολα θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Τσεσμελής.

Ουσιαστικά οι μόνοι Χανιώτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τους «μπλε» είναι οι τρεις τερματοφύλακες, Μανόλης Καλογεράκης, Αντώνης Συροκάκης, Στέλιος Χωραφάκης, ο αμυντικός Νίκος Μποτονάκης, ο 17χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Ταταράκης και ο 20χρονος φορ Γιάννης Δρακάκης, που όπως γράφουμε παραπάνω έχει καταθέσει ήδη προσφυγή.
Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως μεταγραφεί σε άλλη ομάδα ο Καλογεράκης, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο και για επιθυμία του Μποτονάκη να μετεγγραφεί στην Επισκοπή.
Η Κίνηση Φίλων ΑΟΧ πάντως δια στόματος Παντελή Ευθυμάκη την περασμένη Δευτέρα (27/6) στην Γ.Σ. του Ερασιτέχνη ΑΟΧ είχε αναφέρει ότι υπήρχε συμφωνία με όλους τους ποδοσφαιριστές, πέρα από τους Δρακάκη-Βουρβαχάκη, για να συνεχίσουν και ότι από εκεί και πέρα θα ήταν και θέμα προπονητή για το αν παραμείνουν ή όχι κάποιοι από αυτούς.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook