Οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές που είχαν προκριθεί πέρσι στην τελική φάση του διαγωνισμού για τα 14 αεροδρόμιο, μεταξύ αυτών και του “Γ. Δασκαλογιάννης”, θα προχωρήσουν στην ανανέωση των προσφορών τους σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Τις προσφορές τους πέρα από τη Fraport AG – Slentel Ltd, ανανέωσαν και οι CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε. και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.

Ακολουθεί και η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

 «Σχετικά με το διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ο προτιμητέος επενδυτής Fraport AG – Slentel Ltd και οι αναπληρωματικοί υποψήφιοι CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε. και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. ανανέωσαν τις προσφορές τους. Η σύμβαση παραχώρησης αναμένεται να υπογραφεί με τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος του έτους».

Η ενέργεια αυτή γίνεται καθώς οι προσφορές έληγαν αφού είχε περάσει ένα χρόνος από την υποβολή τους και η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί μετά και τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Παραμένει λοιπόν, ανοιχτό το ζήτημα καθώς το σχήμα της γερμανικής Fraport φέρεται να ζητεί να του παρασχεθούν αφενός μεν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση και αφετέρου χρόνος για να εξασφαλίσει ελκυστικά τιμολογημένη χρηματοδότηση επικαλούμενο την αλλαγή των πιστωτικών συνθηκών για την επένδυση λόγω της αύξησης του ρίσκου της χώρας. Πάντως, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εισηγμένη γερμανική Fraport, διά στόματος του διευθύνοντος σύμβουλου Stefan Schulte, δήλωσε πως αναμένει μέσα στους επόμενους τρεις έως έξι μήνες να έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Σημειώνεται πως η προσφορά της Fraport πέρυσι τον Νοέμβριο προέβλεπε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως βάσει του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook