Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση των εκατοντάδων χιλιάδων εθρώ απο το ταμείο του Δήμου Γαύδου, ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Και ενώ τις δύο προηγούμενες φορές ο λόγος ήταν θέματα υγείας, αυτή την φορά η αναβολή ζητήθηκε επειδή ο δικηγόρος του απουσίασε.

Όμως το Δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της αναβολής και, ουσιαστικά, ξεκίνησε την δίκη, διακόπτοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστεί ο συνήγορος του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η δίκη επρόκειτο να γίνει τον Μάιο του 2014, αλλά αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος –  υπάλληλος του Δήμου Γαύδου – είχε επικαλεσθεί ασθένεια.

Στην νέα δίκη, στις 13 Μαρτίου 2015 και πάλι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και μέσω του δικηγόρου του ζήτησε αναβολή επικαλούμενος και πάλι λόγους υγείας (διενέργεια αναγκαίων εξετάσεων σε νοσοκομείο της Αθήνας).

Η υπόθεση  έφτασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Γαύδου κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας στο επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν  τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το  πειθαρχικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο κατηγορούμενος έχει υποβάλλει μήνυση κατα του τότε Δημάρχου Γαύδου, η οποία και εξετάζεται απο τις ανακριτικές αρχές.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, ο Δήμος Γαύδου δεν διαθέτει ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετείται μέσω συμβάσεων από τους Δήμους Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

Επι της υπόθεσης

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε Δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον  τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Τότε ο κ.Καρούντζος είχε δηλώσει:  «Διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί οικονομικός επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε χθες και ήταν παρόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στον δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα.»

Στην συνέχεια από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές και Εισαγγελέα διαπιστώθηκε πως η συνολικά ζημιά για τον Δήμο Γαύδου, μαζί με τις προσαυξήσεις, έφτανε στις 730.000 ευρώ, ενώ μετά και την μήνυση που υπεβλήθη από τον Δήμο, ασκήθηκαν διώξεις κατά του συγκεκριμένου υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook