Μας συνέβη το περασμένο Σάββατο και ενώ κατά καιρούς υπήρχαν διάφορες αναφορές πως ορισμένοι οδηγοί των ΚΤΕΛ οδηγούν επικίνδυνα στον ούτως ή άλλως άθλιο εθνικό δρόμο, προχθές ήρθε και η επιβεβαίωση των όσων μας αναφέρουν οι αναγνώστες τόσο καιρό.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, την ώρα που οδηγούμε το όχημα μας στην Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου. Ξαφνικά στο ύψος του κοσμικού κέντρου «Μετόχι» ο κεντρικός καθρέπτης «γεμίζει» από την εικόνα ενός πράσινου πούλμαν, το οποίο έχει κολλήσει στο όχημά μας και με κόρνα προσπαθεί να προσπεράσει.

Μετά από την πρώτη τρομάρα, παραμερίζουμε δεξιά και ο οδηγός περνάει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ξυστά από το αυτοκίνητο μας. Αποφασίζουμε να επιταχύνουμε και να ακολουθήσουμε το λεωφορείο με ρίσκο, για να διαπιστώσουμε αν η προηγούμενη ήταν μια ατυχής στιγμή ή πρόκειται για σαφή οδηγική συμπεριφορά του οδηγού.

Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζει το “κολλητήρι” στα επόμενα αυτοκίνητα, οι οδηγοί τρομαγμένοι παραμερίζουν και το πούλμαν κάνει επικίνδυνη προσπέραση σε μία νταλίκα, σε διπλή γραμμή ενώ την ίδια ώρα από το αντίθετο ρεύμα έρχονται άλλα αυτοκίνητα.

Η πορεία του οδηγού συνεχίζεται για μικρή ακόμα απόσταση και ανακόπτεται όταν πλησιάζει την κάμερα έλεγχου κυκλοφορίας στην ευθεία μετά το κέντρο «Αριάδνη» (Μπαμπαλή). 

Μετά την κάμερα, ο οδηγός αναπτύσσει ξανά ταχύτητα. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το κοντέρ μας γράφει 80 – 90χλμ/ώρα και το πούλμαν προπορεύεται, μπαίνοντας στις επικίνδυνες στροφές πριν τον Άγιο Φανούριο.

Τελειώνοντας την περιγραφή της εμπειρίας μας, προσπεράσαμε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ όταν σταμάτησε δεξιά στο ύψος της πρώτης διασταύρωσης των Βρυσών, για να παραλάβει επιβάτη πάνω στον δρόμο βέβαια, με τον όποιο κίνδυνο για τον ίδιο και τους οδηγούς. 

Το πούλμαν το χάσαμε από τον καθρέπτη μας στην επόμενη στάση που έκανε κάτω από τη γέφυρα στο ύψος του κέντρου «Κονταρός», ένα εξίσου επικίνδυνο σημείο στο οποίο κάνει στάση το ΚΤΕΛ και όπου εκεί στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινη ζωή. 

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook