Βαρύς φόρος 3,2 δισ. ευρώ με πάνω από 6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά στον αέρα του Taxis βγήκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Κερδισμένοι είναι αυτοί στους οποίους η εκκαθάριση έβγαλε φόρο κάτω από 1 ευρώ και μετά την πρόσφατη διάταξη νόμου, ΕΝΦΙΑ κάτω από 1 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν είναι απαιτητός.

Οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δούλεψαν στο φουλ και κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα να υπάρχει τουλάχιστον μια βδομάδα περιθώριο έως την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης.

Αγωνία του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι άλλη από το πόσα από αυτά τα έσοδα θα πληρωθούν.

Στην εκκαθάριση περιλαμβάνονται και 600.000 μηδενικά σημειώματα τα οποία αφορούν κυρίως πρώην ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου είχαν μεταβιβάσει το ακίνητο για το οποίο εκλήθησαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ πέρυσι.

Ένας στους πέντε ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσει στο εκκαθαριστικό του ότι ο φόρος έχει μειωθεί είτε κατά 20% -εφόσον πρόκειται για κενό μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο- είτε κατά 50% έως και 100% εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Στα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν αναρτηθεί έχουν περάσει ήδη εκπτώσεις και απαλλαγές από το φόρο για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα (οι εκπτώσεις ξεκινούν από ατομικό εισόδημα 9.000 ευρώ), ενώ παρέμεινε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook