Προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από το πρωί. Λόγω της νεροποντής η ορατότητα είναι περιορισμένη. 

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές.

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Εκτεταμένα προβλήματα προκλήθηκαν και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Πλημμύρισε χθες η Κως από την έντονη βροχόπτωση, με τους δρόμους του νησιού να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η Εθνικής Αντιστάσεως, το 1οχλμ. της επαρχιακής οδού, το Πλατάνι αλλά και ο επαρχιακός στο δρόμο του Μαρινόπουλου ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα, αναφέρει το kosnews24.gr. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.

Αρκετά μαγαζιά και σπίτια πλημμύρισαν με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα

Στην Αττική τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές και καταιγίδες και τη θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη  με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι βροχερός με καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του  Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαιτέρα έντονα. Οι άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ανέμους που θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook