«Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος μας, είναι η απόφαση μας να ξαναπεράσει η εποπτεία και ο έλεγχος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, από το υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Παιδείας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με αφορμή την πρόταση του για την τοποθέτηση του καθηγητή Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης Γεράσιμου Κουζέλη, στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης διαβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα αναλάβει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις που αντί να λύνουν, όπως είπε, θα πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε σε παρωχημένες αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως κατηχητικό».

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα αναλάβει και αυτό το έργο, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν προχωράμε σε βήματα που δεν έχουμε σχεδιάσει» κατέληξε. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook